Till sidans huvudinnehåll
Ett barn har speltid i ett rum där lampan är tänd och elementet syns.

Energi och uppvärmning

Din energianvändning har stor betydelse för både miljön och den egna ekonomin. Här får du tips och råd om elavtal och olika lösningar för uppvärmning och el till din bostad. Vill du installera värmepump är det också här du söker tillstånd för att borra.

Så kan du spara el

Här hittar du tips på hur du kan minska din elanvändning bland annat från Göteborg Energi och Energimyndigheten.

Energi- och klimatrådgivning

Du som bor i Göteborgs kommun kan kontakta energi- och klimatrådgivarna och få råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. Vi finns till för privatpersoner, föreningar, organisationer samt små och medelstora företag. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri.

Elavtal

Att välja ett bra elavtal kan spara mycket pengar. Om du inte väljer elhandelsavtal själv ger ditt elnätsföretag dig en elhandlare. Då får du ett tillsvidarepris som ofta är betydligt högre.

Relaterad information

Lägenhetshus mot en blå himmel.

Boendemiljö

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att förbättra miljön i stadens bostadsområden. Här kan du läsa mer om vad vi gör för att skapa en bättre boendemiljö och vad du själv kan göra för att bidra till en bättre stad.

Ska du montera solceller?

Det finns flera saker som spelar in ifall du behöver söka bygglov för att montera solenergianläggningar såsom solceller, solpaneler eller solfångare.

${loading}