Till sidans huvudinnehåll

Så fungerar det på återvinningspråmen


Du som bor i närheten av älven behöver inte ta bilen till en återvinningscentral. Den kommer till dig i form av en pråm med containrar som lägger till vid fyra kajer mellan Älvsborgsbron och Götaälvbron.

Denna flytande återvinningscentral (ÅVC) tar emot i stort sett allt det som en vanlig ÅVC tar emot, det vill säga brännbart grovavfall, farligt avfall, elektronik och avfall som inte går att återvinna. Återvinningspråmen tar även emot textil liksom saker för återbruk i samarbete med Björkåfrihet (före detta Emmaus Björkå). Däremot kan man inte lämna vitvaror, jordmassor och trädgårdsavfall, eftersom pråmen har begränsad lastkapacitet.

Pråmen tar heller inte emot förpackningar i något material. De får du lämna som vanligt på din återvinningsstation.

Har du mycket att bära finns det tvåhjulskärror—pirror—att låna på pråmen.

Pråmen lägger till vid fyra kajer: Eriksbergstorget, Sannegårdshamnen, Stigbergskajen och Skeppsbron. Pråmen ligger två till tre timmar åt gången på varje plats, därefter fraktas avfallet uppför älven till Marieholm där det lastas av.

Du behöver inget ÅVC-kort

Du får göra hur många besök du vill och du behöver inget ÅVC-kort för att lämna det du vill bli av med på återvinningspråmen.

Att ha en flytande återvinningscentral handlar om att bättre utnyttja älven som transportled och få ett mer hållbart transportsystem i Göteborg. Dessutom blir det enklare för fler att lämna avfall utan bil.

Här lägger återvinningspråmen till

Här kan du se var och när pråmen lägger till

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice

Har du synpunkter eller frågor om återvinningspråmen så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

Öppettider

${loading}