Så här ansöker du

Du ansöker till kulturskolan via e-tjänsten, och där väljer du kulturskolan i den stadsdel där du bor. Du kan ange två olika ämnesval i ansökan och ange vilket som är ditt förstahandsval. Om du eller ditt barn har skyddad identitet ska du inte ansöka via e-tjänsten. Kontakta då kulturskolan i din stadsdel så får du hjälp.

Ansök via webben

När du klickar på knappen Ansök till kulturskolan, kommer du till en e-tjänst.
Där hittar du alla kulturskolans kurser och kan ansöka till det ämne du önskar delta i.

Du ansöker till kulturskolan i den stadsdel där du bor. Är du osäker på vilken stadsdel din gata tillhör så kan du ta reda på det genom att klicka på länken här:
Vilken stadsdel tillhör gatan?

Du måste ha en giltig e-postadress för att kunna ansöka till kulturskolan, för att få bekräftelse på din ansökan eller meddelande när du blivit antagen till en kurs.

När du valt ämne i ansökan ska du registrera dina kontaktuppgifter:

  • Som vårdnadshavare loggar du in med ditt bank-ID för att registrera dina val och kontaktuppgifter. Klicka då på "Bank-Id".
  • Om ditt barn går i en kommunal skola så kan du eller ditt barn använda samma inloggningsuppgifter som till det konto du använder i Hjärntorget. Klicka då på "Göteborgs Stad".

Du kan ansöka till kulturskolan när som helst under året, men om du garanterat vill vara med i den första antagningen inför höstterminen så behöver du ansöka senast 15 maj.
Har du problem med din inloggning eller med ansökan, kontakta kulturskolan.

Information om hantering av dina personuppgifter

För att du ska kunna ansöka en plats i Kulturskolan behöver du uppge personuppgifter. Du är inte skyldig att lämna några, men om du inte lämnar några personuppgifter kan inte din ansökan behandlas. Personuppgifterna används enbart för behandling av anmälan samt kommunikation angående deltagandet och eventuell fakturering av efterföljande aktiviteter. Personuppgifterna från den registrerade sparas så länge som det är nödvändigt för de ovanstående angivna syftena. Här kan du läsa mer hur Göteborgs Stad hanterar personuppgifter.

Ansök till kulturskolan