Foto på färgglada träpennor.

Öppen förskola

Välkommen till öppna förskolan! Hit kan du och ditt barn komma för att träffa andra föräldrar och barn, för lek, pyssel, fika, samtal, tips och idéer. Här finns pedagoger som du kan vända dig till med dina frågor och tankar om föräldraskapet. Du behöver inte anmäla dig innan, utan kommer och går som det passar under öppettiderna.

Öppettider våren 2022

Måndag 8.30-12.00        Babyöppet  0-8 månader

Måndag 13.00-15.30      0-6 år

Tisdag 8.30-12.00           0-6 år

Tisdag 13.00-15.30         Babyöppet 0-8 månader

Onsdag 8.30-12.00         0-6 år

Torsdag 8.30-12.00         0-6 år

Torsdag 13.00-15.30       Utomhusverksamhet 0-6 år

Vecka 20

På torsdag eftermiddag har vi uteverksamhet. Vi ses på Apslätten klockan 13.15-15.00.


Vecka 21

Denna veckan kan du plantera ett frö  och ta med hem!

På torsdag 26/5 är det stängt eftersom det är helgdag!Gå gärna in och titta på öppna förskolans Google site. Klicka bara på länken tips och idéer här nedan:

Länk till tips och idéer, sagostunder, utflyktstips och boktips.

Riktade tider till regnbågsfamiljer

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och har riktade tider för olika grupper.

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer på hemsidorna för vardera verksamhet via följande länkar:

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet?

Två av våra öppna förskolor har riktade tider för familjer med barn i behov av extra stöd. Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din.

Läs mer via länkarna nedan:

TilLiten genomförs i samarbetare med Bräcke diakoni. Läs mer via följande länk: brackediakoni.se/tilliten.

Samarbeten och föräldrastöd

För att kunna ge dig och ditt barn en mångsidig service och ett tillgängligt och bra stöd samarbetar vi med Närhälsan, barnavårdscentralerna Ekmanska och Munkebäck samt individ- och familjeomsorgen i Örgryte-Härlanda stadsdel.