Kulturhuset Kåken. Foto: Lo Birgersson

Om Kåken


Varmt välkommen till ditt offentliga vardagsrum – Kulturhuset Kåken. Här skapar vi tillsammans en attraktiv, trivsam och sjudande mötesplats full av kultur. Här finns massor av spännande program, öppen förskola, hälsotek, kafé och bibliotek. Biblioteket och programverksamheten är HBTQI-certifierade och arbetar normkritiskt och normkreativt för att alla ska känna sig välkomna till en trygg plats att vara på.

Bibliotek

Biblioteket är en del av Kulturhuset Kåken och här händer det alltid något. Bokcirklar, sagostunder eller författarbesök är bara några av våra programpunkter. På biblioteket kan du låna böcker, filmer, TV-spel och mycket mer. Här kan du slå dig ner och läsa, arbeta vid din egen dator via wifi eller logga in på en av bibliotekets datorer med ditt lånekort.

Programverksamhet

Kulturhuset Kåken har ett brett programutbud med ambitionen att det ska finnas något för alla. Vi erbjuder föreläsningar, workshops, konserter och mycket mer. I programverksamheten vill vi gärna ha in synpunkter, idéer och förslag på samarbetsprojekt. Det är mycket roligare om du är med!

Öppen förskola

I den öppna förskolan har du som förälder chansen att komma i kontakt med andra föräldrar, diskutera, lära och få tips och idéer. Våra utbildade pedagoger finns på plats och ordnar även temastunder, utflykter, informationsträffar med mera. Du behöver inte anmäla dig till den öppna förskolan utan kan komma och gå som det passar dig själv under öppettiderna.

Hälsotek

Hälsoteket i Örgryte-Härlanda finns till för dig som bor i stadsdelen och som vill stärka och förbättra din hälsa. Här har du möjlighet att komma igång med träning, prova på olika aktiviteter, gå på föreläsningar och anmäla dig till kurser och workshops. Ingen förkunskap krävs och de flesta av aktiviteterna är kostnadsfria.
 

Välkommen till Kulturhuset Kåken!