Utställningsytan i foajén.

Vill du ställa ut?


Är du intresserad av att ställa ut din konst på Kåken? Så här fungerar det!

Foajén

De större utställningarna på Kulturhuset Kåken hittar du i Kåkens foajé på plan 2. Utställningsytan består av 8 stycken plywoodskivor med måtten 120 x 200 cm. Där passerar en stor publik dagligen och ser utställningarna. Utställningarna i foajén är en del av Kåkens terminsprogram. 

För dig som skapar mindre och kanske mer ömtåliga alster, såsom skulpturer eller liknande, finns en glasmonter. Du kan kombinera glasmontern med en utställning i foajén eller ställa ut enbart i montern. För enskilda utställningar i montern sker urvalet löpande.

Foajén och montrarna är öppna för alla åldrar att ansöka till.

Ung konst i kaféet

Är du mellan 15-25 år och vill ställa ut din konst? Då är väggen i kaféet på plan 1 till för just dig. Du kan anmäla intresse närsomhelst under hösten. Glöm inte att skriva att det är just väggen för unga du är intresserad av.

Hur fungerar det?

Programproducenterna får in många ansökningar från intresserade konstnärer som vill ställa ut i foajén och urvalet görs terminsvis. I urvalet eftersträvas en så stor bredd och variation som möjligt mellan varje utställning, både vad gäller motiv, metod och tematik. Kommer du inte med i urvalet direkt sparar vi din intresseanmälan till kommande terminer.

För dig under 25 år som vill ställa ut i kaféet görs urvalet löpande.

Det kostar ingenting att ställa ut och kulturhuset tar ingen provision på eventuell försäljning.

Hur anmäler jag intresse?

Är du intresserad av att ställa ut din konst? Skicka en kort presentation av dig och dina verk samt några representativa bilder på det du vill ställa ut till: kulturhuset.kaken@kultur.goteborg.se.