Bibliotek

Härlanda-Örgryte bibliotek ligger på Kulturhuset Kåkens andra våning.

Biblioteket är en del av Kulturhuset Kåken, och här händer det alltid något. Delta i bokcirklar, sagostunder, språkcafé eller kom och upptäck böckernas värld med barnen på vår fina barnavdelning.

På biblioteket kan du låna böcker, filmer, TV-spel och mycket mer. Här finns studieplatser där du läsa, koppla upp dig på bibliotekets wifi eller logga in på en av våra datorer med ditt lånekort. Vi har service för dig som har läs- och skrivsvårigheter, lättlästa böcker och böcker på en mängd olika språk.

För mer information kan du besöka bibliotekets egna webbsida via följande länk: Härlanda-Örgryte biblioteks webbplats.

Nya låneregler

För att hjälpa till att undvika smittspridning och underlätta för bibliotekets användare har vi ändrat våra lånevillkor:

  • Från och med 17 mars tas förseningsavgiften bort på pågående lån och nya lån. Ändringen gäller tills vidare.
  • Du kan förnya ditt lån tre istället för två gånger, förutsatt att den inte är reserverad av någon annan. Du kan låna om via appen Biblioteket eller via ditt konto bibliotekskatalogen Gotlib på webben.
  • Du kan låna hur många e-böcker och ljudböcker som du vill, men ha max två lån samtidigt. Vi har tagit bort begränsningen i antal lån per månad.
  • För ett mer flexibelt filmtittande kan du strömma åtta filmer i månaden med tjänsten Cineasterna, istället för två per vecka.

Länkar till biblioteket på webben