Till innehåll

Jubileumsparken

En mötesplats för alla där staden möter vattnet

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna. I januari 2021 började vi bygga den permanenta parken. Den första delen – utflyktleksplatsen – öppnas och invigs 26 augusti 2022 . Under hela byggtiden är delar av parken öppen och tillgänglig.

Aktuellt

Helgsegling från 7 maj

Publicerad 12 augusti 2022
Under lördagar och söndagar kan du prova på segling i Jubileumsparken. Båtarna är tillgänglighetsanpassade för att alla ska kunna segla, oavsett ålder och funktionalitet.

Havsverkstad och trollkarl på besök under Västerhavsveckan

Publicerad 4 augusti 2022
I år går Västerhavsveckan av stapeln vecka 32 med start på måndagen den 8 augusti. Syftet är att öka engagemanget för och kunskapen om Västerhavets miljö genom spännande föreläsningar och roliga aktiviteter.

Sommarens seglarläger i Jubileumsparken är igång!

Publicerad 14 juli 2022
En populär aktivitet i Jubileumsparken är sommarens seglarläger. Här får barn med eller utan förkunskaper, och oavsett funktionalitet, lära sig att segla i hamnbassängen.
${loading}