Till innehåll

Jubileumsparken

En mötesplats för alla där staden möter vattnet

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna. Den första permanenta delen av parken – utflyktslekplatsen – öppnade i augusti 2022 och under jubileumsfirandet den 2–5 juni 2023 öppnar och invigs Jubileumsparken och det nya hamnbadet med söta och salt bad.

Aktuellt

Nu öppnar Jubileumsparken och hamnbadet – det här behöver du veta inför ditt besök

Publicerad 1 juni 2023
På fredag 2 juni öppnar Jubileumsparken och hamnbadet i Frihamnen. Här kommer du kunna simma och bada och ta del av en mängd olika aktiviteter.

Fest i fyra dagar när Jubileumsparken och nya hamnbadet invigs

Publicerad 9 maj 2023
Äntligen kan vi bada både sött och salt, mitt i stan. Under fyra festliga dagar, 2–5 juni, firar vi att Jubileumsparken och det nya hamnbadet öppnar och invigs. Förutom bad blir det en rad aktiviteter med koppling till vatten, lek och rörelse.

Nu har aktiviteten "Alla kan alla segla" öppnat för säsongen

Publicerad 9 maj 2023
I lördags, den 6 maj, var det premiär för "Alla kan segla"-aktiviteten i Jubileumsparken. Aktiviteten är kostnadsfri och alla kan vara med, även om du har nedsatt funktionsförmåga.
${loading}