Bada


Den 2 juni 2023 öppnade Jubileumsparkens nya hamnbad. Här finns två bassänger med saltvatten från saltkilen i Göta älv och en bassäng med sötvatten som renas på naturlig väg med hjälp av en filterbädd på land.

Öppettider 

Hamnbadet är tillgängligt för alla och helt kostnadsfritt. 

Under sommarsäsongen är alla tre bassängerna i hamnbadet öppna för bad. Under resterande delar av året är en av saltvattenbassängerna (simbassängen) öppen för bad. 

Nedan hittar du öppettider för hamnbadet. Observera att öppettiderna varierar från dag till dag och ändras efter säsong.

Information om trivselregler för hamnbadet och övriga Jubileumsparken.

Höstbad och värmetält

Från och med vecka 41 finns det ett värmetält på pontonen i hamnbadet. Där kan du låna filtar, mysa och koppla av efter kallbad. Tältet är utrustat med värmelampor och kommer vara öppet under samma tider som badet håller öppet.

Så fungerar det att bada sött och salt i Jubileumsparkens hamnbad

Från prototyp till permanent hamnbad

I Jubileumsparken har du sedan 2015 kunnat bada mitt i stan. I prototypen "Allmänna badet" – en bassäng i älven längs Kvillepiren –  har både söt- och saltvattenbad testats till och med sommaren 2022. Det är ett nytt sätt att stadsutveckla Göteborg – att tillsammans med göteborgarna se vad som fungerar på platsen, innan den permanenta delarna av parken med hamnbadet började byggas. 


I prototypbassängen "Allmänna badet" har Göteborgs Stad sedan 2015 testat att använda både sötvatten med naturlig rening och saltvatten från saltkilen i älven. 

Teknik och metod för att kunna använda saltvatten från saltvattenkilen i hamnbadets bassänger testades först i "Lilla Salt" – en liten bassäng på land  innan det användes i "Allmänna badet" sommaren 2021 och 2022.

Låna, lämna eller byt en bok

För dig som vill ta en stund i solstolen eller på däcket med en bok så finns bokvagnen "stories on wheels" ute på hambadet. Där kan du låna en bok, lämna egna böcker som du inte längre vill ha kvar eller byta en av dina böcker mot en som finns i bokvagnen.