Utflyktslekplatsen


I Jubileumsparkens utflyktslekplats kan du leka på och med ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekskulpturer, ha picknick i de gröna gläntorna och på det stora däcket längs vattnet eller bara vara.

I utflyktslekplatsen hittar du lekskulpturer att klättra, balansera, gunga och rutscha på men också att slappa på, speja från, gömma dig i och fika vid. Vill du ägna dig åt mer stillsamma aktiviteter finns ljudskulpturer, sand- och vattenlek samt skulpturer, diken och planteringar som samlar eller leder regnvatten.

Omkring lekskulpturerna finns ört- och  gräsmattor där du kan slå dig ner för att vila eller kanske ha picknick. Planteringarna med träd, buskar och blommor skapar gröna rum som ger dig skydd mot sol och vind samtidigt som de bidrar till biologisk mångfald.

Närmare femtio stora träd har fått nya permanenta platser i parken efter att de flyttats från centrala staden för att bevaras med anledning av bygget av Västlänken. Det bidrar till känslan av att du befinner dig i en äldre uppvuxen park, trots att den är helt ny. Form och fantasi är temat för utflyktslekplatsen. Vad varje lekskulptur föreställer är upp till dig som besökare att avgöra.