Frölunda Kulturhus stänger för renovering

Publicerad 20 juni 2023

På grund av kommande renovering kommer Frölunda Kulturhus stegvis att stänga sina verksamheter augusti 2023.

Stora renoveringsarbeten, som byte av ventilation, ställverk, samt renovering och upprustning av Frölundabadet påverkar Frölunda Kulturhus möjlighet att bedriva fungerande verksamhet under en längre period. Kulturnämnden fattade den 19 juni beslut om att stänga Frölunda Kulturhus och Frölunda bibliotek så som Kulturförvaltningen hade föreslagit.  

Reception, kafé och kulturhusverksamhet kommer tillfälligt stänga från och med 14 augusti och utifrån den information förvaltningen har idag kan öppning ske tidigast mars 2024. Frölunda bibliotek stänger 25 september och uppskattas att öppna upp i nyrenoverade lokaler september 2024. 

Vi tittar på alternativ för att du ska kunna få fortsatt tillgång till kultur- och biblioteksverksamhet under renoveringsperioden. Till exempel letar vi efter en tillfällig lokal i närområdet till biblioteket. Vi planerar också att utöka öppettiderna på närliggande bibliotek på Opaltorget, i Högsbo och Askim. Kulturverksamheten kommer bland annat att arbeta med uppsökande verksamhet. Mer information kommer här på Frölunda kulturhus hemsida och våra sociala media. Följ oss där!