Foto: Marit Lissdaniels

Funktionsvariation


Frölunda bibliotek är stängt på grund av renovering öppnar igen under september 2024.

Legimus

Du som har en läsnedsättning har rätt att få ett eget nedladdningskonto i Legimus. Där kan du enkelt söka, ladda ner och läsa talböcker i din mobil eller surfplatta. Kom in till biblioteket eller ring och boka en tid för att få ett eget konto.

Frölunda bibliotek tel: 031-366 28 68 eller 031-366 28 40.

Boken kommer

BOKEN KOMMER-servicen är för tillfället under utveckling. Vi hänvisar därför dig som är 70 år och äldre till den tillfälliga tjänsten Bokkassen kommer. Vill du veta mer ring tel. 031-366 28 68 måndag, onsdag och fredag kl 10-12. Du kan också tala in ett meddelande på telefonsvaren, lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp.

Talboksservice

Vill du ha talböcker hemskickade per post eller har du andra frågor om talböcker? Då kan du ringa vår telefonservice tel 031- 366 28 68 måndag, onsdag och fredag, kl 10-12. Du kan även tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp.

Äppelhyllan  

Det finns olika sätt att läsa. I bibliotekets Äppelrum finns medier för barn och unga som kan läsas med ögon, öron och fingertoppar. Här hittar du också fakta för barn om funktionsvariationer och berättelser att känna igen sig i. Slå dig ner i de ljuddämpande sofforna eller den avslappnande bollfåtöljen för lite lugn och ro. Välkommen in!

För ditt barns språkutveckling

I Äppelrummet finns material för ditt barns språkutveckling. Här hittar du Babblarna, Språktåget och språkväskor att låna hem.

Tillgänglighet

Här finns information om tillgängligheten på biblioteket.