Om Frölunda Kulturhus


Välkommen till ett av Göteborgs bredaste och smalaste kulturhus. Kom in för wifi, kom ut med en dröm. Kom in för ett solo, kom ut mindre ensam. Kom in för sagor, silverslöjd eller ett svalkande bad. Kom ut med en varmare känsla. Kom hem till huset som lyst upp vanliga dagar sen 1980. Tänd ett nytt rum, tänj en gräns. Kom ut lite större.   Frölunda Kulturhus växer med dig.


Frölunda Kulturhus korridor med spiraltrappa som leder till kulturhusets takterrass

Kulturarrangemang & utställningar avlöser varandra och bildar ett digert program. Musikarrangemang för olika smaker, tedanser, teater- dans- och bioföreställningar för både stora och små, föredrag och samtal, öppna verkstäder med olika teman, slöjdarsöndagar, måleri m m. Här visas ett tiotal stora utställningar per år och ett flertal mindre på varierande teman. På sommaren har vi även verksamhet utomhus i Positivparken. 

Frölundabadet har en 25-metersbassäng, rutschkana, hopptorn, svikt, undervisningsbassäng samt plaskpool. Här finns simskola för äldre barn och vuxna och babysim för de minsta. Du kan leka, öva simsätt, motionssimma, testa våtväst m m. Du kan även hyra simhallen för barnkalas. Som komplement till badet har vi Actic gym som med sin unika träningsmetod passar de flesta. I anslutning till badet ligger Fröja, ett rum för hälsobefrämjande behandlingar.

Frölunda bibliotek är det näst största kommunala biblioteket i Göteborg. Här finns rika möjligheter för dig som söker kunskap och förströelse. Du kan låna böcker, datorer, ljudböcker, filmer och TV-spel. Du kan läsa tidningar och tidskrifter. Här finns läxhjälp samt specialmedier för dig med funktionsvariation. Biblioteket anordnar sagostunder, bokträffar och mycket mer. Fritt Wifi finns i kulturhuset.

I kulturhuset finns dessutom sporthallar, konferensrum och salar till uthyrning. Kulturskolan i Västra Göteborg har sitt nav i huset, och här finns Hälsoteket i väster där du kan ställa frågor om livsstil och hälsa och få kostnadsfri rådgivning.

Läs mer om Tillgänglighet på Frölunda Kulturhus