
Kafé Kultan
Stängt för renovering av ventilation och planeras öppna igen tidigast i mars 2024.
Vi också längtar att träffa er våra kafégäster igen och under tiden vi väntar vi vill bjuda på ett recept från vår kaféföreståndares hemtrakter nere på Österlen. Dessa härligt sega chokladrutor med mandelhack är en klassiker till fika och funkar lika bra som de är eller med en klick grädde.
Chokladkakor från Österlen
30 små eller 15 stora
100g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl sötmandel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget och rör lite till.
Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Klä en liten långpanna (25x35 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
Grovhacka mandeln och strö över kakan.
Grädda i cirka 12 minuter.
Skär kakan i rutor medan den är varm.