Till sidans huvudinnehåll
Grönområde med utsikt över Älvsborgsbron.
Foto: Stadsmiljöförvaltningen

Färjenäsparken

Genom historien har här funnits både industrier och bostäder men sedan 2008 är platsen en stadspark som möter älven. Uppe på berget finns många fina utsiktsplatser över göteborgska landmärken.

I västra delen av parken finns en av Hisingens största lekplatser. Bredvid lekplatsen finns en stor aktivitetsyta med utegym, skateanläggning, basketplaner samt en 9-manna konstgräsplan. Även en motionsslinga på 1400 meter är markerad utmed stigarna i parken.

Den tidigare villabebyggelsen har lämnat spår i form av terrasser och rester av gamla trädgårdar. Några av dessa har bevarats och skapar fina picknickplatser där du också kan grilla på de anlagda grillkärlen.

Från och med januari 2021 byggs Färjenäsparken ut med evenemangsyta som möter älven, omgiven av naturlika planteringar med 85 olika trädarter med ursprung både från Europa, Nordamerika och Asien. Ett fyrtiotal av träden har flyttats från andra platser i staden på grund av bygget av Västlänken och har på så sätt kunnat bevaras. Den stora artvariationen kommer att erbjuda många olika naturupplevelser och det gör också att planteringarna blir mindre känsliga för sjukdomar. Till sommaren 2022 öppnas den delen av parken för besökare. Under 2023 kommer parken att byggas ut ytterligare, i mötet med älven. Du hittar mer information om Färjenäsparkens utveckling på stadsutveckling.goteborg.se/projekt/farjenasparken.

Hållplats: Pölsebo eller Eriksbergs färjeläge.

Till webbplats för Färjenäsparken

Geografiskt område

Hisingen

Om Färjenäsparken

Finns i parken
Lekplats

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Hittar du inte vad du letar efter?

Till Hitta parker och planteringar

${loading}