Till sidans huvudinnehåll

Kvillestråket

Kvillestråket är ett parkstråk som löper längs med Kvillebäcken mellan utvecklingsområdena i Frihamnen och Hisings Backa/Kville och det fågelrika naturområdet i Hökälla.

Längs med parkstråket finns en regnbågsfärgad dansbana vid Kvilleplatsen nära Backaplan. I dansbanan finns teknik inbyggd som gör det möjligt att spela den musik du själv vill dansa till. Du kopplar upp dig via Bluetooth och kan med hjälp av en mobiltelefon spela musik i högtalarna som står på dansbanan. Instruktion för hur det går till finns vid dansbanan. Dansbanan har tagits fram i dialog med unga tjejer i Lundby och alla som vill är välkomna att dansa och spela sin egen musik.

Intill dansbana finns sittplatser, en pergola, grönska, utrustning för parkour och olika typer av belysning för att platsen ska fungera bra att använda även när det mörknar.

I Aröd finns ett stort utegym med hinderbana. Platsen kan också användas för utegympa/gruppträning, eftersom det finns kringliggande stora gräsytor. För att utegymmet ska kunna användas även när det mörknar finns olika typer av belysning på platsen.

Entréerna till stråket, som finns vid Hjalmar Brantingsgatan och vid den södra entrén till Hökälla naturområde (Finlandsvägen), är utformade som mötesplatser med sittplatser och storbildskartor över Kvillestråket. Det finns både gång- och cykelbana för att ta sig längs med det 4 kilometer långa parkstråket.

Kvillestråket är en del i jubileumssatsningen att skapa fler “Blå och gröna stråk och oaser” i staden inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021.

Geografiskt område

Hisingen

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Hittar du inte vad du letar efter?

Till Hitta parker och planteringar

${loading}