Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Hit kan du åka med färdtjänst


Om du har färdtjänst i Göteborg kan du resa till alla Göteborgs kranskommuner. Området kallas Göteborgs färdtjänstområde.

Information om personuppgiftsincident

10 maj 2023

Tre av de trafikleverantörer som serviceresor har avtal med för att utföra färdtjänstresor med mera anmälde att de drabbats av en it-attack under måndagen den 20 mars 2023. Informationen i leverantörernas system har vid händelsen gjorts otillgänglig, resor har inte kunnat bokas. Det har efter att leverantörerna själva utrett händelsen inte varit möjligt att fastställa om personuppgifter röjts vid händelsen, men det går inte att utesluta.

Senaste informationen om händelsen

Göteborgs färdtjänstområde

Göteborgs färdtjänstområde är Göteborgs kommun och kranskommunerna Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Beroende på vilken kommun du vill resa till och inom kan kostnaden för din resa variera. Om du reser till någon av kranskommunerna är resan dyrare än om du bara reser inom Göteborg. Läs mer om vad resan kostar på sidan "Priser och betalning". När du vill resa till eller från kommuner längre ifrån Göteborg rekommenderar vi alltid att du är ute i extra god tid med din bokning.

Marstrandsön (Kungälvs kommun) kan du åka till så länge du själv betalar färjeavgiften för fordonet. För att åka färdtjänst till Knippla, Hyppeln eller Rörö (Öckerö kommun) måste du boka resan via riksfärdtjänsten två vardagar innan du ska åka.

Vill du resa någon annanstans?

Du som har färdtjänst i Göteborg men tillfälligt vistas på en annan ort kan göra lokala resor där du befinner dig. Läs mer om hur du gör på sidan Resa i annan kommun.

Om du vill resa från Göteborg till en annan kommun i Sverige (utanför Göteborgs färdtjänstområde) kan det vara aktuellt för dig att ansöka om riksfärdtjänst. Läs mer om riksfärdtjänst .

Resor serviceresor inte utför

Det finns resor som inte utförs av serviceresor. Exempelvis kan du inte åka färdtjänst till en läkare eller behandling. Då bokar du i stället en sjukresa.

Serviceresor kör inte heller liggande transport, resor med fast förare eller resor som är väldigt individuellt anpassade. För dessa resor ska du vända dig till socialkontoret i din stadsdel för att ansöka om bistånd.

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor kring färdtjänst så kan du kontakta serviceresors kundservice.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

Öppettider

${loading}