Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Passagerare i en grön färdtjänstbil får hjälp av chauffören att fästa bältet.

Så fungerar färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har svårt att resa på egen hand. Du får resa med personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss.

Hit kan du åka med färdtjänst

Om du har färdtjänst i Göteborg kan du resa till alla Göteborgs kranskommuner. Området kallas Göteborgs färdtjänstområde.

Restid och samplanering

Varje färdtjänstresa är unik eftersom den samplaneras efter flera personers behov. Precis som i den allmänna kollektivtrafiken reser du tillsammans med andra.

Serviceresors fordon

I Göteborg kan man få åka med personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss när man reser med färdtjänst. Serviceresor har inga egna fordon utan köper in tjänsten från taxi- och bussföretag.

Försenat fordon och resegaranti

Är bilen försenad?  Om du har väntat mer än 10 minuter ska du ringa vår trafikledning.

Så förebygger serviceresor allvarliga händelser

På serviceresor arbetar vi ständigt med att du som resenär ska känna dig trygg och bra omhändertagen av oss och de förare som utför resorna. Vi arbetar med förebyggande åtgärder och håller allt från utbildningar av våra förare till regelbundna kontroller av resor och förare.
${loading}