Socialsekreterare i samverkan med Polismyndigheten
Det här arbetar socialsekreterarna med
Vi arbetar med att:
- vara en snabb länk för de ungdomar och unga vuxna vi möter till socialtjänsten i deras stadsdel
- ge kris- och motivationssamtal till personer som polisen gripit och som är misstänkta för brott samt till deras anhöriga
- informera om och slussa till behandlingsinsatser gällande missbruk, medling samt brottsutsatthet.
Vi arbetar även med polisen i ärenden där det förekommer våld i nära relation. Vi söker upp de föräldrar som är anhållna och häktade och kontaktar våldsutsatta vuxna.
Socialsekreterare i samverkan med polis
Vi arbetar tillsammans med polisen ute på fältet, vid till exempel narkotikainsatser. På så sätt finns vi med direkt när ett brott begås, och kan sedan följa med under hela utredningen.
Meningen med vårt arbete är att få en snabb reaktion från socialtjänsten efter att ungdomar varit inblandade i kriminalitet. På så sätt kan vi fånga upp ungdomar, unga vuxna och barnfamiljer i ett tidigt skede.
Vi finns också med vid förhör, hämtningar till förhör och vid husrannsakningar. Även här är syftet att samla information som överlämnas till stadsdelarnas socialtjänst. Vi ger information om och slussar till annat stöd.
Socialsekreterare vid polisens utredningsjour, Kriminalvårdens anhållningsavdelning och häkte
Vid polisens utredningsjour, Kriminalvårdens anhållningsavdelning och häkte i Göteborg arbetar vi genom att själva söka upp anhållna och häktade personer. Vår roll är att vara en länk mellan den anhållne eller häktade och socialtjänsten, frivårdsmyndigheten med flera.
Socialsekreterare vid polisens sektion Brott i nära relation
Informerar frihetsberövade föräldrar och vuxna boendes med barn vad man kan få för hjälp och stöd.
Finns på plats för att hjälpa Socialtjänsten i planering och risk- och skyddsbedömning av situationen för de frihetsberövade personernas barn (och partners).
Ge våldsutsatta personer utan minderåriga barn information om vilket stöd, hjälp och skydd det finns att få i staden och får vid behov hjälp att komma i kontakt med dessa.
Hjälpa till när föräldrar som meddelas beslut om kontaktförbud så att de förstår innebörden och konsekvenserna av beslutet och har kännedom om hur hen kan komma i kontakt med sina barn utan att bryta kontaktförbudet.
Kontakta socialsekreterare i samverkan med polisen
Har du synpunkter eller frågor kring socialsekreterarnas arbete i samverkan med polisen kan du kontakta socialsekreterarna.
Postadress
Box 5293
402 25 Göteborg
Relaterad information
Stödcentrum för barn och unga
Här kan du som är barn, ungdom eller anhörig läsa om vilken hjälp du kan få och vart du ska vända dig i en akut situation
Hitta fältgrupp
Fältgrupperna finns där ungdomarna vistas och samtalar med dem och ger råd och stöd för att skapa en trygg miljö för dem. Fältsekreterarna eller fältarna, som vi kallas, besöker skolor, fritidsgårdar och andra samlingsplatser och är ute på eftermiddagar, kvällar och helger där ungdomarna är.