Till sidans huvudinnehåll
Seniorer fikar tillsammans på mötesplats.

Socialt liv och aktiviteter

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för seniorer. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och andra aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Hitta mötesplatser för seniorer

På stadens mötesplatser för seniorer har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Hitta dagverksamheter

Dagverksamheterna vill ge dig en meningsfull vardag och bryta ensamhet och social isolering. Du måste först ansöka om att få delta hos en socialsekreterare.

Hitta restauranger

På flera mötesplatser och på de vård- och omsorgsboenden som har restauranger öppna för allmänheten kan den som vill äta lagad mat tillsammans med andra. Här kostar en lunch 80 kronor och betalas på plats.

Hitta hälsorådgivning

Det finns flera ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.

Kalendarium för seniorer

Vad vill du göra? Hitta en aktivitet som passar dig i vårt kalendarium. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Allt från medborgardialoger, föreläsningar och bokcirklar till yoga, promenadgrupper eller balansträning.

Följ oss i sociala medier

Många av våra verksamheter finns på sociala medier. Genom att följa oss håller du dig uppdaterad om vad vi gör på dagarna. I våra sociala medier kan du även kommunicera med oss, ställa frågor eller dela bilder. Välkommen att följa oss!

Program för seniorer

Du är välkommen att ta del av de programpunkter som intresserar dig oavsett vart du bor. I programmen hittar du allt från föreläsningar och musikunderhållning till aktivitetsgrupper och andra sociala sammanhang. Du har också möjlighet att vara med och påverka utbudet.

Artiklar från nättidningen Vårt Göteborg

Flera personers händer bildar en ring på ett bord.

Samtal om att ha en demenssjukdom i ett tidigt skede

2023-11-21

Varje onsdag eftermiddag träffas sju personer med en tidig demensdiagnos på mötesplats Verket för att tillsammans prata om det som rör sjukdomarna.

Två damer sitter bredvid varandra vid ett bord och ler.

Seniorer i Angered skapar egen mötesplats

2023-11-16

Inflytande och delaktighet står i centrum när en ny mötesplats i Angereds centrum skapas av seniorerna själva och deras idéer.

En leenden man dribblar med en boll.

Gåfotboll sprider glädje och gemenskap

2023-10-23

Göteborgs Stad har flera mötesplatser som arrangerar aktiviteter för seniorer och en favorit hos många är gåfotbollen.

Mer att göra...

Tyringegården, ett stort gult hus uppe på en kulle.
Uppleva och göra

Läger för seniorer

Du som är ensamstående och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på Tyringegården i Hindås.

Några personer promenerar tillsammans, en har stavar.
Omsorg och stöd

Gör något fint för andra seniorer

Vill du vara med och bidra till social samvaro för dig själv och dina medmänniskor? Som volontär kan du, med enkla medel, göra skillnad för många. Du kan till exempel träffa någon för ett samtal, gå en promenad eller fika på stan.

${loading}