Till sidans huvudinnehåll
Seniorer fikar tillsammans på mötesplats.

Mötesplatser och verksamheter för seniorer

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för seniorer. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Hitta mötesplatser för seniorer

På stadens mötesplatser för seniorer har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Hitta dagverksamheter

Dagverksamhet finns för dig som är 65 år eller äldre och lever med en demenssjukdom, har haft stroke eller har behov av social samvaro.

Hitta restauranger

Det finns flera kommunala restauranger runt om i staden som vänder sig speciellt till dig som är äldre. Restaurangerna är öppna för allmänheten och de flesta ligger på eller i anslutning till ett äldreboende.

Hitta hälsorådgivning

Det finns flera ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.

Relaterad information

Kvinnor går stavgång.
Uppleva och göra

Hitta aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

I kalendariet hittar du aktiviteter för alla åldrar inom kultur, fritid, idrott och hälsa, politik och samhälle. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Allt från medborgardialoger, föreläsningar och bokcirklar till yoga, promenadgrupper eller balansträning.

Tyringegården, ett stort gult hus uppe på en kulle.

Läger för seniorer

Du som är ensamstående och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på Tyringegården i Hindås.

illustration av en äldre man som målar och en kvinna som dj:ar

Hälsofrämjande och förebyggande för seniorer

Hälsofrämjande och förebyggande är ett samlingsnamn för de verksamheter som erbjuder mötesplatser, dagverksamheter, fixartjänst, syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

${loading}