Till sidans huvudinnehåll

Göteborgs Stads information med anledning av höjd terrorhotnivå

Den 17 augusti 2023 höjde säkerhetspolisen terrorhotnivån från förhöjt till ett högt hot. Bedömningen är att hotet kommer att fortgå under lång tid. Här kan du läsa om vad Göteborgs Stad gör, hitta länkar till andra myndigheter och tips om hur du kan hantera din och andras oro.

Göteborgs Stads verksamheter håller öppet som vanligt. Sedan en tid har Göteborgs Stad arbetat med åtgärder för att minska och förebygga risken för terrorattentat. Detta utifrån Sveriges försämrade säkerhetsläge. Det arbetet kommer att fortsätta. 

Göteborgs Stad följer händelseutvecklingen och organiserar sig för att öka förmågan till omvärldsbevakning, samordning och samverkan inom Göteborgs Stad och tillsammans med ansvariga myndigheter och andra aktörer. 

Vad ska jag tänka på?

  • Polisen uppmanar oss att leva som vanligt men vara vaksamma och rapportera om vi ser något avvikande till polisen på 114 14 eller polisen.se.
  • Håll dig uppdaterad genom att ta del av information från ansvariga myndigheter och arrangörer.
  • Var källkritisk och dela enbart bekräftad information från trovärdiga källor.

Mer information

Bildstöd

Bildstöd om högre terrorhot

Bildstöd 10 tips som minskar oron


Kontakta stadsledningskontoret

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gustaf Adolfs Torg 4A

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.966450219140533,57.70739467390328] }, "properties":{ "title":"Stadsledningskontoret", "content":"Gustaf Adolfs Torg 4A" } }]

Postadress

Stadsledningskontoret
404 82 Göteborg

${loading}