Till sidans huvudinnehåll

Ungdomsrådet i Angered


Angereds Ungdomsråd är en av verksamheterna på Unga Påverkar. Ungdomsrådet är till för att öka barn och ungas lokala inflytande och delaktighet.

Angereds Ungdomsråd 

Ungdomsrådet är till för dig som är ung i Angered. Det är frivilligt att vara medlem och det är kostnadsfritt. Ungdomsrådet har representanter från alla områden i Angered och jobbar aktivt för att förmedla barn och ungas frågor och åsikter till politiker och beslutsfattare. Det kan till exempel vara frågor som rör fritid, utemiljö, skola och trygghet. De behandlar också ansökningar till Ungdomsrådets Projektpott som du kan läsa mer om längre ner på denna sida. Angereds Ungdomsråd träffas varannan tisdag klockan 17-19 på KulturAtom i Angered.

Vill du ta del av vårt arbete? Följ då oss på Instagram eller Facebook @ungapaverkarangered 

Evenemang och dialogträffar

Angereds Ungdomsråd deltar i olika fokusgrupper, konferenser, mässor och panelsamtal för att dela med sig av sina tankar och åsikter. De arbetar även som funktionärer på olika events och arrangerar egna evenemang för andra unga och vuxna. Ungdomsrådet har också gemensamma aktiviteter minst en gång per termin, till exempel att åka iväg på läger, studiebesök i Stockholm, gocart eller middag ute på restaurang. 

Två gånger per termin bjuder ungdomsrådet in politiker och beslutsfattare till dialogträffar där de tillsammans samtalar om ämnen som ungdomsrådet tycker är viktiga att ta upp där de kan dela med sig av sina tankar, idéer och åsikter. 

Att vara med i ungdomsrådet ger unga unika och goda erfarenheter för framtiden och är ett plus att ha på sitt CV vid till exempel arbetssökande.

Vill du veta mer om ungdomsrådet eller bli en del av oss? Kontakta Marie Holm, du hittar hennes kontaktuppgifter nedanför. Du kan också kontakta oss på instagram @ungapaverkarangered.

Film: Unga påverkar

Representanter i Ungdomsrådet

Ordförande

Sevval Karaduman

Josef Al-Husseini

Kontaktperson för ungdomsrådet

Marie Holm

Ungdomsrådets projektpott

Ungdomsrådet har en projektpott på 150 000 kr som barn och unga kan söka pengar ifrån. Pengarna kan gå till aktiviteter, arrangemang och annat. Tanken med bidraget är att förverkliga och stödja aktiviteter av unga för unga. Angereds ungdomsråd går igenom de ansökningar som kommit in och fattar beslut om eventuellt bidrag under sina möten. I ansökningsblanketten kan du läsa mer om vilka kriterier som gäller och hur du lämnar in en ansökan. 

Ansökningsblankett till ungdomsrådets projektpott 

Du kan spara formuläret och fylla i på datorn eller skriva ut och fylla i för hand.

Kontakta Unga påverkar

Marie Holm

Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Högaffelsgatan 12

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.051797646322212,57.79458077624638] }, "properties":{ "title":"Unga påverkar", "content":"Högaffelsgatan 12" } }]

Postadress

Box 47107
402 48 Göteborg

${loading}