Till sidans huvudinnehåll

Jobba på stadsbyggnadsförvaltningen


Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för den fysiska planeringen av staden. I uppdraget ingår bland annat strategisk planering, detaljplanering, lantmäteri, bygglovhantering samt tillhandahållande av grundlagda geografiska data.

Det här gör vi på stadsbyggnadsförvaltningen

Vi arbetar för att utveckla Göteborg. Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för den fysiska planeringen av staden. I uppdraget ingår bland annat strategisk planering, detaljplanering, lantmäteri, bygglovhantering samt tillhandahållande av grundlagda geografiska data.

Göteborg befinner sig i sitt största utvecklingssprång i modern historia. Nu bygger vi för att komma ikapp bostadsbristen och göra plats för över 100 000 nya göteborgare. 

Göteborg ska bli en grön och nära storstad

En stad som är hållbar och öppen för världen. Staden siktar mot 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser till år 2035. Stadsbyggnadsförvaltningen spelar en central roll i att nå målen. Vi arbetar tillsammans med våra syskonförvaltningar i att förverkliga stadsutvecklingen. Stadens delar ska hänga ihop så att staden blir större men ändå känns mindre.

Det här kan du jobba som

Hos oss på stadsbyggnadsförvaltningen kan du arbeta som bland annat: projektledare, planarkitekt, bygglovshandläggare, lantmäteriingenjör, GIS-ingenjör och kundhandläggare.

Det här erbjuder vi 

Vi vill att stadsbyggnadsförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Förmåner som vi erbjuder är bland annat:

  • Flexibel arbetstid
  • Möjlighet till flexibel arbetsplats
  • Anställningstrygghet
  • Möjlighet till semesterväxling
  • Friskvårdsbidrag

Tillsammans skapar vi samarbetskultur

Förändringen av stadens organisation inom stadsutvecklingsområdet trädde i kraft vid årsskiftet 2023. De nya stadsutvecklande förvaltningarna ska sträva mot en en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess för att öka effektiviteten och transparensen gentemot boende, besökare och näringsliv.

I praktiken betyder det att vi bland annat skapar nya team, arbetar mer processorienterat, utvecklar nya och gränsöverskridande arbetssätt. Samtidigt har vi fokus på samarbetskultur vilket betyder att vi behöver vara öppna för nya perspektiv, idéer och att tänka nytt för dem vi är till för – göteborgare, besökare och näringsliv. Det är ett ständigt pågående lagarbete där du blir en viktig del!

Utvecklas hos oss

Vill du utveckla dig i din roll, tydliggöra din kompetens, gå vidare i din utveckling? Då har du möjlighet att få coaching på Karriärcenter. Karriärcenter är en resurs för Göteborgs Stads medarbetare och chefer i frågor som rör kompetens, yrkesliv, utveckling och karriärplanering. Verksamheten är till för alla medarbetare och chefer som vill utvecklas inom sin nuvarande roll eller förbereda sig för ett steg vidare.

Följ oss på Linkedin

På Linkedin delar vi lediga tjänster men vi delar också med oss om vad som händer på stadsbyggnadsförvaltningen och inom stadsutvecklingen i Göteborg. 

Stadsbyggnadsförvaltningen på Linkedin

Stadsbyggnadsförvaltningen

Kundservice

Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Köpmansgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.964822849479264,57.70713611691514] }, "properties":{ "title":"Stadsbyggnadsförvaltningen", "content":"Köpmansgatan 20" } }]

Postadress

Box 2554
403 17 Göteborg

${loading}