Till sidans huvudinnehåll

Möt en socialsekreterare äldreomsorg


Emilia Sandklef utreder och beslutar om göteborgares behov av äldreomsorg.
Porträttbild på Emilia som arbetar som socialsekreterare. Hon tittar rakt in i kameran.
Fotograf: äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vad gör du på ditt jobb? 

Mitt jobb går ut på att utforska människors behov, tillsammans med de vi är till för. Jag tar emot ansökningar, utreder behov och tar beslut kring omsorg för äldre. I jobbet möter jag många människor, både när jag är på hembesök eller pratar i telefon. Under mötet får jag en bild av hur personens behov av stöd ser ut. Som socialsekreterare är vi dörren in i äldreomsorgen och kan lotsa de vi möter rätt. Exempelvis om någon behöver en rullator så kan vi lotsa personen till rehab så att de får hjälpen de behöver. Vi blir lite som en spindel i nätet. 

Vad är det bästa med att jobba i Göteborgs Stad? 

En dag kommer jag själv behöva stödet som jag ger i jobbet, så det känns härligt att vara en del av det. Det är också en trygg anställning med rättigheter och skyldigheter. Vi jobbar utifrån avtal och har rätt till pension, försäkringar och semester. Det känns bra och tryggt helt enkel och att jobba i staden där jag bor är ett stort plus! 

När får du extra energi av ditt jobb? 

När jag möter folk som är nöjda och där jag fått möjlighet att hjälpa personen med det den behöver. Häromdagen fick jag ett samtal från en nöjd dotter som berättade att jag hjälpt till, då känns det jättebra. Det ingår så klart i mitt jobb att ge det stödet, men att få höra det är härligt. 

När är du stolt? 

Klyschigt nog får jag svara att jag alltid är stolt. Jag tycker mitt jobb är väldigt viktigt och jag känner verkligen att jag jobbar för välfärden. När någon frågar mig på en fest vad jag jobbar med så känner jag mig alltid stolt när jag berättar. Men jag känner mig också extra stolt när jag lyckas hjälpa någon som redan har gett upp. När vi till slut hittar lösningar som ger den personen en ny gnista känns det riktigt bra. 

Vilken utbildning har du? 

Jag har en socionomutbildning från Göteborgs Universitet.  

Berätta om din karriär? 

Det här är mitt första arbete som socionom efter utbildningen och jag har jobbat här i tre år. Innan dess jobbade jag bland annat på förskola, i butik, i hemtjänsten och lite andra ströjobb.  

Jag har inte alltid drömt om att bli socionom, men genom att ha testat olika yrken så insåg jag att jag ville jobba med människor och något som ger mervärde. 

Vilka utvecklingsmöjligheter har du? 

Just nu läser jag en kurs i socialt arbete på Göteborgs universitet via jobbet. Det är lyxigt att få plugga på arbetstid. Jag upplever att kompetensutveckling uppmuntras, och att vi får gå andra kurser och vara med i olika grupper och projekt. Jag möter dessutom nya situationer varje dag i jobbet som gör att jag fortsätter att utvecklas och blir utmanad. 

Vad säger du till någon som funderar på att jobba med de här frågorna?

Jag tycker att det här jobbet är otippat roligt. Jag trodde att jag bara skulle vara kvar i några år, men nu känner jag inte alls att jag vill byta jobb. Jag skulle verkligen rekommendera yrket och att jobba på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Det är ett flexibelt och varierande jobb, där du får möjlighet att styra mycket över din arbetsdag. 

Kontakta äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om att arbeta som socialsekreterare inom äldreomsorg så kan du kontakta oss.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Zirkongatan 7

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.90022641896666,57.64110784125824] }, "properties":{ "title":"Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen", "content":"Zirkongatan 7" } }]

Postadress

Box 334
421 23 Västra Frölunda

${loading}