Till sidans huvudinnehåll

Ansök om skolskjuts

Här ansöker du om skolskjuts. Du kan ansöka med e-tjänst eller med blankett. Här hittar du också viktigt information att läsa innan du ansöker.

Viktig information innan du ansöker du om skolskjuts

  • Glöm inte av att läsa våra regler om skolskjuts innan du ansöker.
  • Du ansöker på samma sätt oavsett om barnet går i grundskola eller anpassad grundskola och oavsett vilken anledningen är till att du söker skolskjuts.
  • Om ansökan inte är rätt ifylld behöver du komplettera den. Det kan innebära att det tar längre tid att fatta beslut om skolskjuts för ditt barn.
  • Inför varje nytt läsår måste du göra en ny ansökan om skolskjuts för ditt barn. Det gäller både för grundskola och anpassad grundskola.
  • Vill du att skolskjutsen ska gälla hela läsåret (både hösttermin och vårtermin) ska du skriva det i din ansökan.
  • Skicka in ansökan senast den 30 april för att vara säker på att skolskjutsen kommer igång vid terminsstart.
  • Det är grundskoleförvaltningen som avgör vem som får skolskjuts och beställer resorna medan det är trafikkontorets serviceresor som anordnar skolskjutsen.

Så här ansöker du om skolskjuts

Du kan ansöka om skolskjuts genom vår e-tjänst eller med blankett. Du behöver inte logga in med e-legitimation eller bank-id. Ansöker du om skolskjuts via e-tjänst får du svar inom cirka 2-3 veckor.

Ansök om skolskjuts med e-tjänst

Vill du hellre ansöka via en blankett så kan du ladda ner den längst ner på sidan. Skicka ifylld blankett till grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad. Adress finns på blanketten. Ansöker du om skolskjuts med blankett får du svar inom cirka 6 till 8 veckor.

Hur lång tid tar det att fatta beslut om skolskjuts?

Inför ett nytt läsår och i samband med att läsåret börjar är handläggningstiden upp till åtta veckor. Ansökningar som kommer in via e-tjänst löpande under året har en handläggningstid på ungefär 2 till 3 veckor. Ansökningar som kommer in via blankett har en handläggningstid på ungefär 6 till 8 veckor.

Snabbaste sättet att ansöka om skolskjuts är ifall du ansöker med e-tjänsten.

Ansökan om skolskjuts med blankett

Kontakta grundskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om grundskoleförvaltningen så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 09 60
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Grundskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1015
405 21 Göteborg

${loading}