Till sidans huvudinnehåll

Önska skola och följ din ansökan här


Du kan önska skola genom att logga in i e-tjänsten eller med blankett. Det spelar ingen roll när under ansökningsperioden du skickar in din ansökan. Ansökningsperioden är 15 januari till 15 februari.

Önska skola med e-tjänst eller blankett

E-tjänsten för önska skola är öppen 15 januari-15 februari.

Om du inte har bank-id får du önska skola med blankett. När du skickar in din ansökan med post får du ingen bekräftelse på att förvaltningen har tagit emot din ansökan.

Här kan du logga in och se ditt beslut om skolplats

Blankett önska kommunal förskoleklass och grundskola

Application for a place in a municipal preschool class and at a primary and secondary school

Viktig information om din ansökan

  • Tänk på att om ditt barn har två vårdnadshavare så måste båda godkänna ansökan för att den ska gälla. Det är samma e-tjänst som används både för att önska skola och för att godkänna ansökan.
  • Om du önskar skola i e-tjänsten kan du logga in och följa din ansökan. Om du önskar skola med blankett kan du bara följa din ansökan via e-tjänsten om du har bank-id.
  • Om du inte önskar skola får ditt barn en plats på en skola inom max två kilometer för årskurs F-3, max fyra kilometer för årskurs 4-6 eller max sex kilometer för årskurs 7-9.
  • Om två vårdnadshavare bor på olika adresser räcker det med att en av vårdnadshavarna lämnar in en ansökan. För att denna ska vara giltig måste dock båda vårdnadshavarna skriva under ansökan.

Om du eller ditt barn har skyddad identitet

Om du eller ditt barn har skyddad identitet så ska du inte använda e-tjänsten. Använd då istället blanketten för att ansöka.

Behöver du hjälp med din ansökan?

Om du behöver hjälp att fylla i ansökan kan du kontakta grundskoleförvaltningen. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Önska skola med profil

Kannebäckskolan Tal och Språk samt Döv och Hörsel

Kannebäcksskolan tal och språk tar inte in nya elever just nu.

2021 genomförde grundskoleförvaltningen en stor omorganisation av Göteborg Stads skolenheter. Under 2023 fortsätter detta arbete med att hitta former för att möta elevers olika behov av stöd i sitt lärande. Kannebäcksskolan tal och språk är en del i detta och därför har grundskoleförvaltningen tagit beslutet att inte ta in nya elever på skolenheten.

Kannebäcksskolan döv och hörsel tar fortfarande emot ansökningar. Du önskar genom att använda blanketten nedan. Du kommer även behöva skicka in intyg som styrker ditt barns behov.

Blankett för att önska Kannebäcksskolan döv och hörsel

Musikklasser

Här läser du om hur du ansöker till musikklasser.

Tvåspråkig undervisning på finska och svenska

Här läser du om hur du ansöker till tvåspråkig undervisning på finska och svenska.


Kontakta grundskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om grundskoleförvaltningen så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 09 60
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Grundskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1015
405 21 Göteborg

${loading}