Till sidans huvudinnehåll

Allmänna bestämmelser för vatten och avlopp


Här hittar du bestämmelser för allmänna vatten- och avloppsanläggningar (ABVA) som gäller både för dig som fastighetsägare och för Göteborgs Stad.

ABVA – Allmänna bestämmelser för brukande av Göteborgs Stads allmänna vatten- och avloppsanläggning reglerar ansvarsfördelningen mellan fastighetsägare och Göteborgs Stad, till exempel när det gäller ledningar och vattenkvalitet. Här hittar du den senaste versionen:

ABVA: Allmänna bestämmelser för vatten och avlopp, 2017

Här är de föreskrifter som gäller för att ansluta till och bruka den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Göteborgs Stad:

Föreskrifter för VA-taxa 2019

Här har vi i ett häfte sammanfattat det viktigaste av vad du som fastighetsägare bör veta om hur dagvatten ska kopplas:  Har du kopplat ditt dagvatten rätt?

Få information om störningar via sms eller telefon

Vi har en telefonitjänst för att informera om akuta driftstörningar, som exempelvis vattenavstängningar. Systemet ringer automatiskt till din fasta telefon eller skickar ett sms till din mobiltelefon.  Här kan du läsa mer om det och registrera dig.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}