Foto: Anna-Lena Lundqvist

Unga (13-25 år)

Välkommen till Stadsbibliotekets ungdomsavdelning! Här kan du hitta ungdomsböcker och böcker inom olika genrer, plugga och pyssla.

Hitta hit

Ungdomsavdelningen gick tidigare under namnet Dynamo och du hittar den längst ner i huset. I katalogen kallas samma våningsplan för Parkplan.

Gå ner för trapporna när du kommit in eller tryck på -1 i hissarna. Avdelningen är uppdelad på två rum med varsin informationsdisk som är bemannad från klockan 10, Unga Game och Unga Läs.

Unga Game

Ett rum med brett utbud av manga och serieromaner samt tv-spel till hemlån. Bokhyllor med urban fantasy och dystopier finns längs med väggen bredvid Trappscenen. Du kan också sitta här och spela brädspel och skapa vid vårt skaparbord, DIY Ung.

Unga Läs

I Unga Läs hittar du ungdomsböcker på såväl svenska som andra språk. I rummet finns genreindelade böcker som science fiction, fantasy och skräck. Vi har även ett utbud av facklitteratur för unga.

Program

Denna avdelning arrangerar programverksamhet för unga. Programverksamhet är det gemensamma namnet för när det anordnas exempelvis skrivarcirklar, författarbesök, workshops, spelturneringar och annat skoj.

Är du mellan 13–25 år och vill arrangera någonting hos oss? Det kan handla om en utställning, en språkkurs, en konsert eller ett quiz.  Vi hjälper dig! Skicka ett mejl till unga@kultur.goteborg.se.