Foto: Anna-Lena Lundkvist

Barnavdelningen

Vår barnavdelning är till för barn 0-12 år och deras vuxna. Du hittar den på entréplan. Här finns böcker, tidningar, skivor och filmer för barn på svenska och på många olika språk.

Hitta hit

Barnavdelningen ligger på entréplan, bakom receptionsdelen.

Miini

Miini är rummet för de minsta barnen 0-5 år. Här hittar du bilderböcker, pekböcker och leksaker.

Tellus

Tellus är ett scenrum inne på barnavdelningen där det bland annat arrangeras sagostunder, teater och filmvisningar. När det inte är arrangemang är Tellus ett rum för mys och läsning.

Äppelhyllor

Äppelhyllor heter de hyllor som har material om och för barn med olika funktionsnedsättningar. Här finns till exempel taktila bilderböcker, DAISY-böcker för barn och metodhandböcker för vuxna.

Verkstan

Här finns material för att bygga och skapa. Gillar du kaplastavar, klossar eller Duplo är detta stället för dig. Du kan också utmana föräldrar eller kompisar i något av alla brädspel vi har. 

Verkstan är för dig som är mellan 0-12 år och medföljande vuxen. Vi hjälps åt att hålla det snyggt och städat. Om du blir hungrig av allt skapande går det bra att äta medhavd mat vid borden utanför.

Datorer

På barnavdelningen finns det datorer för barn under 18 år. Det finns också en dator där barn kan titta på film med tjänsten Cineasterna. Logga in med bibliotekskort och PIN-kod. 

Barnvagnsparkering

I entrén finns en barnvagnsparkering där du kan ställa ifrån dig din barnvagn under besöket. 

Toaletter och skötrum

Det finns två toaletter med skötrum. De är gratis att använda och endast avsedda för besökare på avdelningen.

Mat och amning

Du får äta medhavd mat och dryck överallt i biblioteket, utom inne på Miini och i Tellus. Utanför barnavdelningens verkstad har vi bord där det går bra att äta ett mellanmål. 

På barnavdelningen finns det även ett familjerum (med tillhörande toalett och skötbord) där du kan flaskmata eller amma avskilt.

Program för barn

Stadsbiblioteket erbjuder mängder av sagostunder, workshops, teater och musik för barn. Titta i Göteborgs Stads kalendarium för att se aktuella arrangemang. I bibliotekets egna kalendarium finns alla program inlagda. Ibland krävs att du bokar en plats eller hämtar ut en biljett. Ett tips är också att följa oss på Facebook för att få veta det senaste.