Foto: Anna-Lena Lundkvist

Barnavdelningen

Här är finns böcker för barn 0–12 år, vi har även böcker på flera olika språk.

Hitta hit

Barnavdelningen ligger på entréplan, bakom receptionsdelen.

Miini

Miini är rummet för de minsta barnen 0–5 år. Här hittar du bilderböcker och pekböcker.

Mat och amning

Du får äta medhavd mat och dryck överallt i biblioteket, utom inne på Miini och i Tellus. Utanför barnavdelningens verkstad har vi bord där det går bra att äta ett mellanmål. 

På barnavdelningen finns det även ett familjerum (med tillhörande toalett och skötbord) där du kan flaskmata eller amma avskilt.

Barnvagnsparkering

I entrén finns en barnvagnsparkering där du kan ställa ifrån dig din barnvagn under besöket. Ta med ett lås och lås fast din barnvagn under ditt besök, lämna inga värdesaker i din barnvagn.

Tellus

Tellus är ett scenrum inne på barnavdelningen där det bland annat arrangeras sagostunder, teater och filmvisningar. När det inte är arrangemang är Tellus ett rum för mys och läsning.

Äppelhyllan

Äppelhyllan finns på biblioteket för att alla ska kunna läsa på sitt eget sätt. Här kan man läsa med öron, ögon och fingrar. Det finns även böcker om olika funktionsvariationer och läs- och skrivsvårigheter.

Verkstan

Här finns material för att bygga och skapa. Gillar du kaplastavar, klossar eller Duplo är detta platsen för dig. Du kan också utmana föräldrar eller kompisar i något av alla brädspel vi har. 

Verkstan är för dig som är mellan 0–12 år och medföljande vuxen. Vi hjälps åt att hålla det snyggt och städat. Om du blir hungrig av allt skapande går det bra att äta medhavd mat vid borden utanför.

Datorer för barn

På barnavdelningen finns det datorer för barn under 18 år. Det krävs ett barnlånekort för att använda datorerna.

Toaletter och skötrum

Det finns två toaletter med skötrum. De är gratis att använda och endast avsedda för besökare på avdelningen.

Program för barn

Stadsbiblioteket erbjuder mängder av sagostunder, workshops, teater och musik för barn. Titta i Göteborgs Stads kalendarium för att se aktuella arrangemang. I bibliotekets egna kalendarium finns alla program inlagda. Ibland krävs att du bokar en plats eller hämtar ut en biljett. Ett tips är också att följa oss på Facebook och Instagram för att få veta det senaste.