Foto: Jessica Öhrström

Vår förskola

Södra Sälöfjordsgatans förskola ligger i stadsdelen Lundby nära grönområden och spårvagnshållplats. Här lägger vi stort fokus på natur och att vara utomhus så mycket som möjligt dagarna.

Fem avdelningar med blandade åldrar

På förskolan går cirka 100 barn uppdelat på fem olika avdelningar: Blå, Grön, Gul, Regnbågen och Röd. På plan två går de äldre barnen på avdelningarna Gul och Röd och på bottenplan går de yngre barnen på avdelningarna Blå, Grön och Regnbågen. Varje avdelning har ett stort, gemensamt rum för barnen att äta i, två mindre rum samt en gemensam ateljé.

Nya lokaler och en utmanande gård

Vår förskola är nybyggd och invigdes i augusti 2014. Här har barnen gott om plats för lek i fräscha lokaler. Gården är utmanande och här finns det mycket att göra. På en del av gården har vi odlingsmöjligheter med pallkragar och växthus och här odlar barnen sina egna grönsaker på våren. Den största ytan på gården har såväl backar, gräs som asfalt. Vi har en sandlåda och möjlighet till både cykling och bollsport. Hösten 2015 gjorde personal och föräldrar ett gemensam insats för att ordna hinderbana och vägmärken med mera på gården.

Utbildad personal med kompetens

Vi som arbetar här är utbildade förskollärare och barnskötare, på varje avdelning arbetar två förskollärare och en barnskötare. I personalgruppen finns olika kompetenser vilket gör att vi kan möta barn och föräldrar på ett bra och varierat sätt.

Innehållsrika dagar

Dagarna innehåller både ute- och inomhusaktiviteter. Planerande aktiviteter blandas med barnens egna önskemål och ger utrymme för spontanitet. Vi gör också utflykter till närliggande grönområden, bibliotek med mera. Förskolan är sedan 2015 med i ett projekt som heter Hållbara måltider och vi tänker mycket på miljön i vårt arbete.

Besök förskolan

Alla besök för visningar av förskolan är inställda tills vidare på grund av Covid 19. När vi erbjuder visningar igen uppdaterar vi informationen här.