Skaffa bibliotekskort

För att låna, reservera och använda bibliotekets övriga tjänster behöver du ett bibliotekskort.

Skaffa bibliotekskort

Du skaffar bibliotekskort på något av biblioteken i Göteborg. Då behöver du läsa och skriva under bibliotekets låneregler och legitimera dig.

Om du är över 18 år kan du också skaffa ett bibliotekskort online. Då får du ett tillfälligt bibliotekskort. Hämta ut ditt permanenta bibliotekskort på något av våra bibliotek. Ta med legitimation.

Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under.  

  • Ditt första bibliotekskort är gratis. Om du måste skaffa ett nytt kostar det 25 kr för ett vuxenkort. Ett nytt barnkort kostar ingenting.
  • Ditt bibliotekskort gäller på alla folkbibliotek i Göteborg.
  • För mer information om vad som gäller för ditt bibliotekskort, läs våra låneregler.

Låt ett ombud skaffa bibliotekskort åt dig

Om du inte kan komma till oss själv för att skaffa bibliotekskort går det bra att skicka ett ombud. Ombudet behöver då ha med sig lånereglerna som du har skrivit under. Ombudet behöver också ha med sig legitimation både för sig själv och för dig.

Pinkod

Du behöver en fyrsiffrig pinkod för att låna i bibliotekets automat och för att logga in på ditt bibliotekskonto. Du väljer kod själv när du skaffar bibliotekskort.

Om du glömmer din pinkod kan du gå till ett bibliotek och legitimera dig så får du välja en ny. Du kan också byta pinkod om du loggar in på ditt bibliotekskonto.

Ändra din pinkod

  1. Logga in på ditt bibliotekskonto med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod.
  2. Klicka på länken "Har du glömt din pinkod?".
  3. Följ instruktionerna.

Det här kan du göra med ett bibliotekskort

Det här kan du göra med ett tillfälligt bibliotekskort

Med ett tillfälligt bibliotekskort kan du inte låna böcker, e-böcker eller annan media. Det tillfälliga kortet gäller i en månad. Efter det måste du besöka ett bibliotek och skaffa dig ett permanent bibliotekskort.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktigt för oss. För att du ska känna dig trygg med hur folkbiblioteken i Göteborg behandlar dina personuppgifter, vill vi informera dig hur vi skyddar din integritet.

Om du förlorar ditt bibliotekskort är det viktigt att du spärrar det. Du är ansvarig för allt som lånas på ditt kort, även det som obehöriga har lånat. Som målsman ansvarar du för barnens kort och lånen som görs på dem. Du kan spärra kortet dygnet runt via telefon eller e-post.

  • Du är ansvarig för vad som lånas på ditt bibliotekskort.
  • Om du förlorar bibliotekskortet är det viktigt att du spärrar det.
  • Du kan spärra kortet dygnet runt via telefon eller e-post.

Spärra bibliotekskortet

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Om du förlorar det måste du spärra det med en gång. Du kan spärra ditt bibliotekskort dygnet runt.

Ring och spärra ditt bibliotekskort

Ring 031-368 34 34 och lämna ett meddelande på telefonsvararen. Ange ditt fullständiga namn, personnummer och telefonnummer.

E-posta och spärra ditt bibliotekskort

Skicka e-post till kravet@kultur.goteborg.se. Ange ditt fullständiga namn, personnummer och telefonnummer.