Lokaler och utrustning

Lundby bibliotek finns i ljusa, tillgänglighetsanpassade lokaler vid Vågmästareplatsen på Hisingen. I lokalerna finns möjligheter för både barn och vuxna att trivas. Det finns en mysig barnhörna, två grupprum, studieplatser och många andra fina sittplatser.

Lokaler

Lundby bibliotek ligger i Glasiären vid Vågmästareplatsen i Kvillebäcken. Biblioteket ligger nära hållplats Vågmästareplatsen där bland annat spårvagn 5, 6, 10 och 13 samt buss 17, 24, 25 och 99 stannar. Knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen ligger också i närheten.

Tillgänglighet

Lundby bibliotek ligger i markplan och är tillgänglighetsanpassat. Här finns dörröppnare, handikapptoalett och ledstråk för synskadade.

Lundby bibliotek i Tillgänglighetsdatabasen.

Visningar

Kontakta biblioteket om du är intresserad av en biblioteksvisning för en skolklass, sfi-grupp eller liknande. 

Utrustning

Låna dator, skriv ut och kopiera

Vi har sex datorer som du kan använda i 60 minuter, samt fyra snabbdatorer för användning i 30 minuter. På barnavdelningen finns två datorer för barn att sitta vid i 60 minuter.      

Vi har skrivare för utskrifter, kopior och scanning. Du får tre gratis utskrifter eller kopior per dag. Därefter kostar det 2 kr för en svartvit kopia/svartvit utskrift i A4. Att skriva ut i färg i A4 kostar 5 kr. Kopior i A3 svartvit kostar 5 kr och i färg 7 kr. 

Trådlöst nätverk

Anslut till det öppna nätverket goteborgfree för att surfa gratis på bibliotekets trådlösa nätverk.  

Återlämningsautomat

Inne i Glasiären på utsidan av biblioteket finns en återlämningslucka där du kan återlämna böcker även efter biblioteket stängt. Luckan är öppen samma tider som Glasiären är öppen, klockan 7-22 på vardagar och 8-22 på helger. Vid vissa röda dagar och längre helger då biblioteket är stängt är också återlämningen stängd.