Lokaler och utrustning

Lundby bibliotek finns i ljusa, tillgänglighetsanpassade lokaler vid Vågmästareplatsen på Hisingen. I lokalerna finns möjligheter för både barn och vuxna att trivas. Det finns en mysig barnhörna, två grupprum, studieplatser och många andra fina sittplatser.

Lokaler

Lundby bibliotek ligger i Glasiären vid Vågmästareplatsen i Kvillebäcken. Biblioteket ligger nära hållplats Vågmästareplatsen där bland annat spårvagn 5, 6, 10 och 13 samt buss 17, 24, 25 och 99 stannar. Knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen ligger också i närheten.

Tillgänglighet

Lundby bibliotek ligger i markplan och är tillgänglighetsanpassat. Här finns dörröppnare, handikapptoalett och ledstråk för synskadade.

Lundby bibliotek i Tillgänglighetsdatabasen.

Visningar

Kontakta biblioteket om du är intresserad av en biblioteksvisning för en skolklass, sfi-grupp eller liknande. 

Utrustning

Låna dator, skriv ut och kopiera

Vi har sex datorer som du kan använda i 60 minuter, samt fyra snabbdatorer för användning i 30 minuter. På barnavdelningen finns två datorer för barn att sitta vid i 60 minuter.      

Vi har skrivare för utskrifter, kopior och scanning. Det kostar inget att scanna, och du får 15 gratis svartvita kopior/utskrifter per dag. 

Trådlöst nätverk

På biblioteket får du gratis tillgång till det trådlösa nätverket "biblioteket". Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer (12 siffror) och din pin-kod. Det finns också ett trådlöst publikt nätverk som heter "Goteborgfree" och inte kräver inloggning.   

Återlämningsautomat

På utsidan av biblioteket finns en återlämningslucka där man kan återlämna böcker även efter biblioteket stängt och Glasiären fortfarande är öppet.