Om Kyrkbyns bibliotek

Välkommen till Kyrkbyns bibliotek

Utbud

Här kan du låna böcker, tidskrifter, film, TV-spel, talböcker och språkkurser. Vi har till och med en gitarr till utlån! Det finns tre dagstidningar som du kan läsa här på plats.

Du kan använda dator, skriva ut, kopiera och skanna.

Via ditt bibliotekskort har du också tillgång till flera digitala resurser, till exempel e-böcker, e-ljudböcker, film, tidskrifter och språkkurser.

Meröppet

Kyrkbyns bibliotek är meröppet.

Meröppet betyder att du kan komma in i lokalen för att låna, lämna, hämta reservationer och använda bibliotekets datorer och wifi under vissa tider även när personalen inte är på plats.

Du kan också sitta och läsa eller studera i lugn och ro.

För att du ska kunna bli en meröppetanvändare måste du ha fyllt 18 år och ha ett bibliotekskort. För att registrera dig behöver du också besöka ett meröppet bibliotek och skriva på ett avtal där du förbinder dig att följa reglerna som gäller för meröppet. Ta med legitimation.

Historik

Under efterkrigstiden expanderade Göteborg. På Hisingen byggdes det för fullt och i början av 50-talet kom stadsdelen Kyrkbyn till.

I november 1956 invigdes Kyrkbyns folkbibliotek. Det fick då ersätta det gamla Lundby folkbibliotek som funnits på Apollogatan i Kvillestaden sedan 1914. Kyrkbyns bibliotek var modernt, med öppen planlösning, och hade både akvarium och trädgård på den tiden.

Lagom till 60-årsjubileet 2016 renoverades biblioteket, men mycket inredning och utsmyckning från 50-talet är bevarad. Även om mycket naturligtvis har utvecklats när det gäller både media och biblioteksteknik finns det ändå en tydlig känsla av 50-tal kvar på Kyrkbyns bibliotek. Från och med 6 oktober 2018 är biblioteket meröppet.