Förbered ditt besök


Här hittar du information som kan vara bra att veta innan du besöker Kulturhuset Bergsjön. Kontakta oss gärna om du har frågor inför ditt besök hos oss.

På denna sida finns information som kan vara bra att veta innan du besöker oss. Om du är mer intresserad kan du läsa om den fysiska tillgängligheten i huset i Tillgänglighetsdatabasen.  

Kontakta oss

Du får gärna kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor. Alla som jobbar på kulturhuset har namnskylt på sig. Du kan ringa oss eller skicka ett mejl. 

Öppettider och kontakt

Öppettider 

Kulturhuset är öppet alla dagar i veckan, förutom vissa helgdagar. Aktuella öppettider finns alltid på hemsidan. 

Öppettider och kontakt

Kollektivtrafik, färdtjänst och parkering

Du kan ta dig till kulturhuset med spårvagn, buss, cykel eller bil. 

Hitta din resa med kollektivtrafiken

Hitta parkering

Det finns parkering för dig som har särskilt parkeringstillstånd.

Utanför huvudentrén finns sittplatser där du till exempel kan vänta på färdtjänst. Om du åker färdtjänst till kulturhuset anger du besöksadressen Bergsjöns Kulturhusväg 4C.

Ingång och dörrar

Kulturhuset Bergsjön har två entréer. Huvudentrén är vid parken mot Bergsjön Centrum, scenentrén vid programsalarna är mot Rymdgrillen på norrsidan om huset. Båda kan öppnas med armbågskontakt.

Informationsdiskar

Det finns tre informationsdiskar. Vi som finns där arbetar på Bergsjöns bibliotek som är en del av kulturhuset. Vid alla informationsdiskar kan du låna böcker, lämna tillbaka böcker, skaffa bibliotekskort och ställa frågor.

  • Vid huvudentrén finns den stora informationsdisken. Här finns också Medborgarkontoret Bergsjön
  • På barnavdelningen på plan 1 (entréplan)
  • På vuxenbiblioteket på plan 2

Toaletter

Tillgängliga toaletter finns på båda våningsplan. Toaletter med skötbord finns på plan 1 (entréplan). 

Det är gratis att använda toaletterna. 

Hissar och trappor

Nära den stora informationsdisken finns en hiss mellan plan 1 och plan 2. Vid barnavdelningen finns en hiss mellan plan 1 och "hyllan", som är ett litet våningsplan mellan plan 1 och 2.

Mitt i kulturhuset finns en innergård. Runt innergården går trappor mellan de olika våningsplanen.  

Låna och lämna tillbaka lån

Vid entrén hittar du automater för att låna och lämna tillbaka det du lånat. Om du känner dig osäker kan du kontakta oss och fråga om hjälp. 

Du kan också lämna tillbaka lån i en lucka på utsidan av kulturhuset. Du hittar luckan till höger om huvudentrén. Den är alltid öppen, även när kulturhuset har stängt.

Hämta böcker, ljudböcker, filmer och tv-spel du reserverat

Har du reserverat böcker, ljudböcker eller filmer kan du hämta dem i reservationshyllan vid entrén. Om du har reserverat tv-spel, hämtar du dem i stora informationsdisken på plan 1.

Tillgängliga böcker

På kulturhuset och Bergsjöns bibliotek finns böcker och andra medier som passar olika åldrar och olika läsnivå. Vi har böcker på många olika språk. Förutom böcker i papper har vi till exempel ljudböcker och filmer.

Äppelhyllan

På barnavdelningen finns Äppelhyllan med böcker för barn med funktionsnedsättning. Böckerna kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. 

Talböcker

Talböcker är för dig som har en läsnedsättning. Talböcker finns som pappersböcker och du kan också låna digitala talböcker. Kontakta oss så hjälper vi dig att skaffa ett lånekort för talböcker och komma igång med Legimus.  

Boken kommer

Om du inte kan ta dig till kulturhuset kan du få böcker hemlevererade. Kontakta oss om du är intresserad av Boken kommer. 

Tyst läsrum

För dig som gillar lugn och ro finns ett tyst läsrum på plan 2. Där kan du läsa och studera i lugn och ro.

Mat och dryck

På kulturhuset finns en restaurang som har mat och fika. Restaurangen drivs i egen regi och har egna öppettider.

På innergården får du äta och dricka mat och dryck som du har köpt på restaurangen eller som du har med dig. Vid entrén kan du äta lättare mat, till exempel en smörgås. Förutom på innergården och vid entrén är det förbjudet att äta och dricka på kulturhuset.  

Ledarhundar och assistanshundar

Ledarhundar och assistanshundar är hundar som fungerar som hjälpmedel. De är välkomna in på Kulturhuset Bergsjön. Andra hundar och husdjur ska stanna utanför.