Utställningshall

Kulturhusets utställningshall hittar du på plan 2. Alla utställningar är gratis att besöka.

I utställningshallen kan du se konst och konsthantverk helt gratis. Utställningshallen finns på plan 2 och är öppen när kulturhuset har öppet.


Konstutställning med Bibbi Forsman, Nikolas Nilsson och Kerstin Bratt, 17 mars–5 april 

Konstutställning med tre konstnärer som är engagerade i Allas Ateljé från Konstepidemin. Kanske har du träffat dem på Fredagsklubben på kulturhuset där barn och unga skapar tillsammans?

Bibbi Forsman är keramiker och jobbar mycket med organiska former, växter och varelser som kanske finns, eller kanske inte. "Jag tycker det är viktigt att alla får tillgång till konstnärliga verktyg, därför är det så roligt och meningsfullt att vara en av konstnärerna i Allas Ateljé", Bibbi Forsman. Forsman tog examen från HDK-Valand 1984.

Nikolas Nilsson arbetar med olika uttryckssätt som collage, fotografi och rörliga bilder. Teman för hans konst är bland annat samhällsnormer och identitet. Parallellt med den konstnärliga verksamheten undervisar Nilsson på HDK-Valand. 

Kerstin Bratt arbetar med en ljus och omslutande färgskala där djur och natur spelar huvudrollen. Bratt tog studerade på Valands konsthögskola 1976-1981 och har också gått på Christer Strömholms fotoskola i Stockholm. 

Information om vernissage 17 mars kl. 13-18

Information om utställningen 18 mars-5 april

Tidigare utställningar

  • Agneta Mannerbrink, Life is Like a camera, 18 februari  12 mars 2023
  • Afroinstitutionen: Aviwe Apleni, Badou Jobe, Daysury Valencia, Eva Abeto, Mette Genet, Kim Demåne, Veronica Odetunde, Nontokozo Tshabalala, Legacy, 21 januari-12 februari 2023
  • Workshopdeltagare och Bergsjöbor, Samlade verk, 3 december 2022-15 januari 2023
  • Anki Ebonsdotter, Amanda Karlsson, Dawn Hang Yue wong, Kimzonite, Siri Landgren, Åke sjöberg, Sifen Wibell, Elin Wikström och Kasia X. Michnik. Kurerad av Reyhaneh, Mellan tillhörighet och uppbrott: Spåra bubblor, 4-27 november
  • Räddningstjänsten Skåne Nordväst, Safe Skills, 1-30 oktober 2022
  • Kirsti Kuusela, Berättelser från Kalevala - Finlands nationalepos i serieformat, 9-25 september 2022
  • Kimzonite, 1-4 september 2022
  • Hassan Boustani, 17-30 augusti 2022