Barnavdelningen på biblioteket. Småbarnsavdelning med krypmatta skymtar till höger. På barnavdelningen hittar du också grupprum, ateljé och berättarrum med egen stjärnhimmel.

Bibliotek

Bergsjöns bibliotek har flyttat in i kulturhuset. Här kan du bland annat låna böcker och filmer. Du kan läsa tidningar och använda datorer. Du får ett gratis bibliotekskort på biblioteket.

Här kan du bland annat låna böcker på olika språk, filmer, musik och tv-spel. Du kan också läsa tidningar på olika språk.

Biblioteket finns på plan 1 och plan 2. På plan 1 finns barnavdelningen och avdelningen för unga. På plan 2 finns facklitteratur och böcker för vuxna.

Bergsjöns biblioteks hemsida

Låna digitalt

En del av det du hittar på biblioteket

  • Böcker på lätt svenska
  • Böcker på olika språk
  • Datorer med internet
  • Trådlöst internet
  • Skrivare, kopiator och skanner

Det är gratis att låna

Det är gratis att använda datorer och att låna böcker på biblioteket. Det enda du behöver är ett bibliotekskort. Du kan skaffa ett bibliotekskort gratis på biblioteket. 

Biblioteket finns på plan 1 och 2

Biblioteket finns på olika platser i kulturhuset. Barnavdelningen finns nära entrén på plan 1. På barnavdelningen finns böcker för olika åldrar, ett berättarrum med stjärnhimmel, en ateljé, två grupprum och en toalett (RWC) med skötbord.

Nära de stora programsalarna på plan 1 finns avdelningen för unga. På vuxenavdelningen på plan 2 hittar du flera grupprum, datorer och självklart massa böcker att läsa och låna.

Barnavdelning med plats för barn och deras vuxna

Bergsjöns biblioteks nya avdelning för barn och familjer är färgglad och kreativ.

På barnavdelningen finns bilderböcker och kapitelböcker. Du kan krypa i vår småbarnshörna, plugga i grupprummen eller skapa i ateljén. Ibland läser vi sagor i berättarrummet.

Information om planerade sagostunder och aktiviteter i ateljén finns i kulturhusets kalendarium

Berättarrum

Berättarrummet är öppet för dig som i en lugn miljö vill läsa för barn. Här är det mörkt och mysigt så att vi ser stjärnhimlen.

Fråga personalen på plats om berättarrummet är ledigt. Biblioteket kommer att ha sagoläsning för olika åldrar och på olika språk. Rummet kan också bokas av förskolor och skolor genom att kontakta biblioteket. Du som vuxen ansvarar för barnen du har med dig in i rummet. Inga skor eller fika i berättarrummet.

Barnens ateljé

I Barnens ateljé arbetar vi med olika material. Ibland har vi öppen ateljé och drop-in, då är det bara att komma in och börja skapa!

Här kan du delta i aktiviteter för olika åldrar, som vi eller våra samarbetsparter ordnar.

Grupprum

För dig som går i grundskolan och vill låna grupprum finns två på barnavdelningen, Grupprum Gul och Grupprum Orange. Grupprummen är öppna och lediga om ingen sitter i dem.