Om Konstrundan

Varmt välkommen att besöka konstnärer i Bergsjön, Kortedala, Kviberg, Gamlestaden och Utby! Under Konstrundan i Östra Göteborg bjuder konstnärer och konsthantverkare in dig att besöka dem.

Sjätte upplagan av Konstrundan i Östra Göteborg var 8–10 november 2024. Under Konstrundan i Östra Göteborg öppnar konstnärerna upp sina ateljéer, hem och utställningslokaler och bjuder in dig att ta del av deras konst och hantverk.

Anmälan för konstnärer

Anmäl dig till Konstrundan i Östra Göteborg

Anmälan till Konstrundan i Östra Göteborg är öppen till och med söndag den 11 augusti. Kravet för att få ställa ut på konstrundan är att konstnären bor eller verkar i Bergsjön, Kortedala, Kviberg, Gamlestaden eller Utby. Du behöver också ha en lokal i detta område att ha din utställning i. Det kan till exempel vara en ateljé, en föreningslokal eller ditt hem. 

Bakgrund

Konstrundan i Östra Göteborg arrangeras av Kulturhuset Bergsjön. Initiativtagare till arrangemanget är lokala konstnärer tillsammans med kulturhuset.

Kulturhuset Bergsjön ansvarar för att marknadsföra konstrundan och att bemanna samlingsutställningen där alla konstnärer ställer ut ett av sina verk. Du som konstnär ansvarar för din egen utställning i egen ateljé eller lokal.