Om Konstrundan

Varmt välkommen att besöka konstnärer i Bergsjön, Kortedala, Kviberg, Gamlestaden och Utby! Under Konstrundan i Östra Göteborg bjuder konstnärer och konsthantverkare  in dig att besöka dem.

Sjätte upplagan av Konstrundan i Östra Göteborg var 10-12 november 2023. Under Konstrundan i Östra Göteborg öppnar konstnärerna upp sina ateljéer, hem och utställningslokaler och bjuder in dig att ta del av deras konst och hantverk.

Anmälan för konstnärer

Anmälan för konstrundan 2024 har inte öppnat än. När anmälan är öppen visas det på hemsidan och på konstrundans sociala kanaler

Konstrundan i Östra Göteborg är en möjlighet för konstnärer och konsthantverkare att visa upp sina konstverk för en bred publik. Det är också en chans att möta nya människor och inspireras av andra konstnärer i området. 

Kravet för att få ställa ut på konstrundan är att konstnären bor eller verkar i Bergsjön, Kortedala, Kviberg, Gamlestaden eller Utby. Du behöver också ha en lokal i detta område att ha din utställning i. Det kan till exempel vara en ateljé, en föreningslokal eller ditt hem. 

Bakgrund

Konstrundan i Östra Göteborg arrangeras av Kulturhuset Bergsjön. Initiativtagare till arrangemanget är lokala konstnärer tillsammans med kulturhuset.

Kulturhuset Bergsjön ansvarar för att marknadsföra konstrundan och att bemanna samlingsutställningen där alla konstnärer ställer ut ett av sina verk. Du som konstnär ansvarar för din egen utställning i egen ateljé eller lokal.