foto: Lo Birgersson

Kurser, föreläsningar och prova-på


På Hälsoteken uppmärksammar vi flera olika ämnen och teman som rör hälsa på olika sätt. Välkommen!

För att delta i Hälsotekets kurser behöver du förstå och prata svenska. Det är bra om du kan delta vid alla kurstillfällen. Anmälan till halsotekeninordost@ socialnordost.goteborg.se. Eller ring Hälsoteken. Begränsat antal platser.

Kurs i Mindfulness

För dig som vill lära dig grunderna i mindfulness eller fördjupa din meditationspraktik. Vi pratar utifrån forskning om den positiva inverkan meditation har på vår hjärna och vår hälsa. Tillsammans testar vi olika meditationer och delar med oss av våra upplevelser. Du uppmuntras meditera dagligen under kursens gång. Vi träffas vid sex tillfällen.

Torsdagar 29 februari–4 april klockan 15-16 Världslitteraturhuset Gamlestads Torg 11


Biblioterapi – läs för att må bättre

Vi läser dikter eller kortare berättelser och pratar om vad texten får oss att tänka och känna. En del texter får ni i förväg och en del läser vi tillsammans på plats. För ovana och vana läsare. Vi träffas fem gånger.

Fredagar 1 mars–5 april (ej 29 mars) klockan 11–12.30 Hälsoteket Högaffelsgatan 10 Angered

Onsdagar, 8 maj–5 juni klockan 13–14.30 Kulturhuset Rymdtorget 8 Bergsjön


Studiecirkel för föräldrar med psykisk ohälsa och NPF med barn 0–6 år

Är du förälder med psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning med barn 0–6 år? Du är inte ensam. Vill du träffa andra föräldrar i liknande situation? I studiecirkeln diskuterar vi frågor som: Vad behöver mitt barn? Vad behöver jag som förälder? Hur skapar jag trygga relationer? Vad finns för stöd? Studiecirkeln är fem träffar och leds av psykolog och fysioterapeut.

Måndagar 15 april–13 maj klockan 13.30–15 Psykologmottagning föräldraskap och småbarn Angered torg 5B


Mat, rörelse och hälsa

Hur kan jag få mer energi i vardagen? Vi pratar om hur du kan göra små förändringar som gör stor skillnad för hälsan. Vi träffas vid två tillfällen.

Onsdagar 17 april och 24 april klockan 14–15.30 Hälsoteket Kortedala Torg 1


Prova på Biblioterapi

I biblioterapi läser vi dikter eller kortare berättelser och pratar om vad texten får oss att tänka och känna.

Måndag 26 februari klockan 13.30–15 Hälsoteket Högaffelsgatan 10  Angered

Onsdag 3 april klockan 13–14.30 Kulturhuset Rymdtorget 8  Bergsjön


Sång workshop – sjung för att må bra

Kom och upplev sångens positiva effekter på hälsan. Du behöver inte ha någon erfarenhet av sång eller kör sedan tidigare. Målet är att ha kul. Sångpedagog Evelyn Jons håller i dessa 3 tillfällen. Varje tillfälle är olika. Du väljer själv om du vill delta vid alla tillfällen eller enbart vid något tillfälle.

Torsdag 7 mars, 14 mars och 21 mars kl 13.30–14.30 Hälsoteket Högaffelsgatan 10 Angered


Språk, identitet och kultur

Lingvisten Helene Fatima Idris från Khartoums Universitet pratar om betydelsen av hemspråk, identitet, kultur och fördelar med att lära sig andra språk. Måndag 25 mars klockan 13.30–15 Hälsoteket Angered Klimakteriet Fysioterapeut Ulrika Hansson berättar om vad som händer i kroppen under klimakteriet och vad du kan göra för att må så bra som möjligt.

Måndag 27 maj klockan 13.30–15 Hälsoteket Högaffelsgatan 10 Angered