foto: pixabay

Sociala träffar


Hälsoteken erbjuder frukost och fikaträffar där vi bjuder på kaffe/te och en smörgås. Några tillfällen har vi teman. Kom och lär dig något nytt.  På aktiviteten Må bra av skapande och natur har du möjlighet att öva på att hitta återhämtning i vardagen.


Drop-in frukost

Onsdagar klockan 8.30-10 Hälsoteket  Högaffelsgatan 10 Angered

Temadagar för drop-in frukost

31 januari – Upp och hoppa-dagen! Välkommen tillbaka till en ny termin med Hälsoteket. Vi pratar om vårens aktiviteter och vad vi kan göra för att få mer rörelse i vardagen.

7 februari – Anhörigstöd. Vi får besök av stadens anhörigkonsulenter.

14 februari – Hjärtats dag.  Levnadsvanemottagningen informerar om pulshöjande aktivitet och mat som är stärkande för hjärtat. Du kan även ta ditt blodtryck om du vill.

28 februari – Att prata om känslor.  Vi provar på att tala om känslor utifrån samtalskort.

6 mars – Internationella kvinnodagen uppmärksammas. Jennie från Idrotts-och föreningsförvaltningen berättar om deras arbete med träning för kvinnor i Nordost.

13 mars – Källkritik och desinformation. Trygghetssamordningen berättar om spridning av falska rykten och vilseledande information.

17 april, 24 april och 8 maj – Bild.  Prova på att måla dina inre bilder på ett lekfullt sätt.

15 maj – Musikalisk frihet. Ta med en låt som betyder mycket för dig. Vi lyssnar på låtarna och pratar om musiken tillsammans.

22 maj – Handmassage Hur kan handmassage göra gott för hälsan? Få information och prova på egen hand.


Swedish fika

Tisdagar klockan 14.30–15.30 Hälsoteket Kortedala Torg 1

Fredagar klockan 11–12 Hälsoteket Kortedala Torg 1

Temadagar för Swedish fika

Tisdag 30 januari – Upp och hoppa-dagen! Välkommen tillbaka till en ny termin med Hälsoteket! Vi pratar om vårens aktiviteter och vad vi kan göra för att få mer rörelse i vardagen.

Fredag 2 februari – Andningens dag. Hälsotekets yoga- och mindfulnessinstruktör pratar om andningens betydelse för hälsan.

Fredag 9 februari – Vad gör en volontär? Vi får besök av en av stadens volontärsamordnare.

Tisdag 13 februari – Hjärtveckan. Levnadsvanemottagningen informerar om pulshöjande aktivitet och mat som är stärkande för hjärtat. Du kan även ta ditt blodtryck om du vill.

Fredag 1 mars – Anhörigstöd. Vi får besök av stadens anhörigkonsulenter.

Tisdag 5 mars – Musikalisk frihet. Ta med en låt som betyder mycket för dig. Vi lyssnar på låtarna och pratar om musiken tillsammans.

Fredag 8 mars – Internationella kvinnodagen. Jennie från Idrotts-och föreningsförvaltningen berättar om deras arbete med träning för kvinnor i Nordost.

Tisdag 19 mars – Språk, identitet och kultur. Lingvisten Helene Fatima Idris från Khartoums Universitet pratar om betydelsen av hemspråk, identitet, kultur och fördelar med att lära sig andra språk.

Fredag 5 april – Samtal om livet. Hälsotekets personal berättar om samtalskorten Öppna kort. Vi reflekterar över existentiella frågor och livets olika utmaningar.

Tisdag 16 april – Quiz. Vad kan du om film och musik? Kom och testa dina kunskaper

Tisdag 23 april – Lappa och laga. Håll liv i dina kläder och saker längre! Vi bjuder in Fixoteket och pratar om hållbarhet.

Fredag 17 maj – Klimakteriet. Fysioterapeut Ulrika Hansson berättar om vad som händer i kroppen under klimakteriet och vad du kan göra för att må så bra som möjligt.


Må bra av skapande och natur

Vi lär oss varva ner och hitta återhämtning i vardagen. Varje tillfälle börjar med att vi samlas och dricker te ihop. Du kommer därefter att få prova på naturoch sinnespromenader, hantverk, bild, odling och kroppskännedom. Alla aktiviteterna innebär att du tränar dig i att vara här och nu och att göra en sak i taget. Vi är både ute och inne så ta på kläder efter väder.

Onsdagar klockan 13.30–15 Hälsoteket Högaffelsgatan 10 Angered