Låna dator, skriv ut och kopiera

På Guldhedens bibliotek finns det möjlighet att låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Trådlöst nätverk

Det trådlösa nätverket heter "Biblioteket". Logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Observera att vårt trådlösa nätverk inte är anslutet till en skrivare.

Datorer

På biblioteket finns fyra datorer med internetuppkoppling och ordbehandling. Tre av dem kan bokas och användas kostnadsfritt, men du behöver ha ett giltigt bibliotekskort och pinkod. Om du inte har bibliotekskort hos oss kan du få ett endagslogin. Då behöver du visa legitimation.

Drop-in när datorer inte är bokade

Om någon av bibliotekets datorer är lediga kan du logga in direkt vid datorn med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod. Du får då sitta vid datorn i 45 minuter. En av bibliotekets publika datorer är begränsad till 15 minuters användartid och är ej bokningsbar. Detta för att du alltid ska ha möjlighet att utföra kortare ärenden utan att boka dator i förväg.

Utskrifter

Datorerna är kopplade till färg- eller svartvit skrivare. Du betalar in pengar på ett utskriftskonto innan du skriver ut. Eventuellt överskott återbetalas ej, men kan användas vid ett senare tillfälle. Utskrifterna hämtas i skrivare vid informationsdisken.

Utskrift i svartvitt: Tre första utskrifterna gratis, därefter 2 kronor/sida.
Utskrift i färg: 5 kronor/sida.

Kopiator

Kostnad för kopiering: A4 svart/vit 2 kronor, A3 svart/vit 4 kronor, A4 färg 5 kronor, A3 färg 10 kronor.

Skanner

Du kan skanna med hjälp av vår kopiator och skicka det inskannade till en e-postadress. Ingen avgift.