Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Välkommen till vår nya förskola som ligger i Kvillebäcken. På våra tre avdelningar Bäcken, Bryggan och Bron arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt för att ge barnen bästa möjliga start i livet.

Avdelningar och personal

På vår förskola har vi tre avdelningar uppdelade på två våningar. På bottenplan hittar du avdelningen Bäcken och där går barn i åldrarna ett till två år. En våning upp går de äldre barnen, mellan två till fem år, på avdelningarna Bryggan och Bron. Sammanlagt är vi nio förskollärare och barnskötare i personalen.

Inne och ute

Vår förskola flyttade in i ett nybyggt hus i Kville i början av 2013 och våra lokaler är ljusa och fina. I direkt anslutning till förskolan har vi en mindre gård som vi använder varje dag. Det finns även en större gemensam gård för förskolorna i området dit man lätt promenerar. Där finns ett hus med toalett och skötrum samt ett förråd med saker i.

Språket i fokus

Vi tror att ett väl utvecklat språk bidrar till att barnen klarar sig bra i skolan i framtiden Därför arbetar vi aktivt med att utveckla arbetssätten kring barns språkutveckling. En viktig del i detta är att vi i personalen bemöter barnens olika språk och kulturer med nyfikenhet. Vi samarbetar också med andra verksamheter i staden, till exempel biblioteken, kulturskolan och Bjurslättsskolan, för att lyckas.

En dag på förskolan

Tidigt om morgonen tar vi emot alla barn på avdelningen Bron. Halv åtta öppnar alla avdelningar och klockan åtta serverar vi frukost på respektive avdelning. Mellan klockan nio och elva delas barnen in i olika grupper som ägnar sig åt olika aktiviteter. En del barn går ut och leker på gården, andra ägnar sig till exempel åt sång och musik, dramaövningar eller bild och måleri. Vid elvatiden är det dags för lunch för de mindre barnen och halv tolv äter de äldre barnen. Efter lunchen är det sovstund för de som behöver det och läsning för de andra. Klockan halv tre äter vi mellanmål och därefter är det lek ute och inne.

Besök förskolan

Just nu tar vi inte emot besök på förskolan med anledning av covid-19.

Om du har fått erbjudande om plats på förskolan, kontakta rektorn. Här hittar du kontaktuppgifter till förskolan.