Foto: Lena Lind Brynstedt

Lokaler och utrustning

Backa bibliotek ligger i Selma Lagerlöfs Center på Selma Lagerlöfs torg 2. Biblioteket består av två våningar. På första våningen har vi barn- och ungdomsavdelning, filmer, ljudböcker, talböcker och dagstidningar. En trappa upp har vi tidskrifter, skönlitteratur, deckare och facklitteratur. Vi har studieplatser, datorer för barn och vuxna, kopiering och utskriftsmöjligheter, sagorum, ett bokningsbart grupprum, tyst läsrum med datorer där du kan släktforska samt stolar och bord att sitta och läsa vid. Det finns hiss och stor toalett i biblioteket. Sagorummet har hörslinga.

Backa bibliotek ligger i Selma Lagerlöfs Center på Selma Lagerlöfs torg 2. Biblioteket består av två våningar. Det finns en trappa till ovanvåningen, samt en hiss för dig som har barnvagn, rullstol eller svårt att gå i trappor. På första våningen har vi vår barn- och ungdomsavdelning, dagstidningar, utlåning- och återlämningsmaskin samt datorer för barn. Här finns även vårt sagorum. På första våningen finns alltid personal att fråga.

En trappa upp har vi skönlitteratur, deckare, facklitteratur och tidskrifter. Här finns ett bokningsbart grupprum, ett tyst studierum med datorer där du kan släktforska samt stolar och bord att sitta och läsa vid. Här finns kopieringsmaskin och datorer för vuxna. På ovanvåningen finns det inte personal, så du får gå en trappa ner om du behöver fråga.

I hela biblioteket finns gratis wifi.

Tillgänglighet på Backa bibliotek

  • Ramp
  • Dörröppnare
  • Handikapptoalett
  • Rökförbud

Utrustning på Backa bibliotek

Datorer

datorer med Internetuppkoppling och utskriftsmöjligheter. Bibliotekskort och pinkod behövs.

Om någon av bibliotekets datorer är lediga kan du logga in med ditt bibliotekskortsnummer och pin-kod. 

Trådlöst nätverk

Gratis trådlöst nätverk finns med tillgång till Internet och bibliotekens abonnemangsdatabaser. Logga in med bibliotekskort och pinkod. 

Skriva ut, skanna och kopiera

Personalen hjälper dig att sätta in pengar på utskriftskontot, som är kopplat till ditt bibliotekskort, innan du skriver ut. Du kan skriva ut 3 svartvita utskrifter gratis per dag. 

Skrivare

  • Skrivare för svart-vita utskrifter. Avgift: 2 kr/utskrift
  • Skrivare för färgutskrifter. Avgift: 5 kr/utskrift

Kopiator och skanner

Personalen hjälper dig att sätta in pengar på kopieringskontot, som är kopplat till ditt bibliotekskort, innan du kopierar. Du kan kopiera 3 svartvita kopior gratis per dag.  

  • Kopiator för svart-vita kopior. Avgift: 2 kr/kopia
  • Kopiator för färgkopior. Avgift: 5 kr/kopia
  • Att skanna är gratis

Släktforskningsutrustning

Backa har liksom samtliga bibliotek i Göteborg databasen Arkiv Digital online.

Det finns möjlighet att låna två av våra datorer för släktforskning. 

Tyst läsrum

Tyst läsrum finns för läsning och släktforskning.