Vår förskola
Sjupundsgatan 28 förskola ligger i Högsbohöjd, ett naturområde med härlig miljö och nära till skogen och Torpdammen som vi ofta besöker. Från och med höstterminen 2024 är förskolorna Sjupundsgatan 28 och Annas Gård sammanslagna till en enhet.
Att söka plats här
Sjupundsgatan 28 och Annas Gård har slagits samman till en administrativ enhet. Det betyder att när du söker till förskolan Sjupundsgatan får ditt barn plats på en avdelning i en av de två lokalerna som ligger med några hundra meters avstånd. Lokalerna för Annas Gård ligger i bottenplanet i ett av hyreshusen.
Om verksamheten
Förskolan har totalt sju avdelningar, fyra på Sjupundsgatan och tre på Annas Gård. Varje avdelning är uppdelad i olika rum där barnen kan vara i mindre grupper. Lokalerna är ljusa och trevliga. Vi utformar miljöerna efter aktuell barngrupp.
Alla barn på vår förskola är allas barn. Vi hjälps åt mellan avdelningarna och pedagogerna ta ansvar för alla barnen. Vi vill att alla barn ska känna sig trygga och välkomna. Utifrån det vill vi vara med och lägga grunden för ett livslångt lärande.
Vi ser språket som en nyckel för kommunikation och delaktighet, vilket vi lägger stor vikt vid i vårt arbete. IT används som pedagogiskt verktyg i vårt dagliga arbete med barnen. Vi dokumenterar vårt arbete och synliggör för barn och vårdnadshavare.
Härlig miljö och nära till skogen
På utegården leker barnen tryggt men samtidigt finns stora möjligheter till utforskande. Förskolans gårdar inspirerar till roliga upptäckter och spännande lekar. Man kan köra omkring med cyklar, spela fotboll eller slå sig ner i gröngräset för en fruktstund eller mellanmål.
I området runt förskolan finns andra roliga lekplatser. Skogen i Ruddalen med Torpadammen ser vi som en stor tillgång i verksamheten. Högsbo bibliotek ligger på promenadavstånd och här lånar vi böcker eller ser på teater.
Pedagogik och demokrati
Trygghet, nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära mer präglar vår förskola. Demokrati genomsyrar verksamheten och tänket ”barnens bästa” finns alltid med i alla situationer. Olika former för att stimulera språk- och matematikutvecklingen jobbar vi ständigt med, liksom värdegrundsarbetet. Samarbetet och utbytet mellan avdelningarna är utvecklat med tvärgrupper i till exempel gymnastik, skapande, teknik eller musik.
Förskolan består av en engagerad och mångsidig personalgrupp där förskollärare och barnskötare berikar varandra med kunskaper, tankar och idéer. Alla bidrar till att skapa en förskola med hög kvalitet.
Föräldradialog och delaktighet
Vi arbetar för en öppen kommunikation med vårdnadshavaren. Den dagliga kontakten vid lämning och hämtning är betydelsefull för att utbyta tankar och mellan pedagoger och föräldrar. Information och dokumentation om verksamheten kommuniceras via Unikum.
Vi kallar till föräldramöte en till två gånger under året. Utvecklingssamtal erbjuder vi en gång per år eller oftare vid behov och önskemål. Vi välkomnar gärna föräldrar som vill delta i verksamheten någon förmiddag eller eftermiddag efter överenskommelse med oss!