Till sidans huvudinnehåll

Vår verksamhet


Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för den kommunala vuxenutbildningen och för att främja sysselsättningen i staden på både kort och lång sikt.

Den kommunala vuxenutbildningen ger göteborgaren möjlighet att slutföra sina grundskole- eller gymnasiestudier men också att få grundläggande kunskaper i svenska språket (svenska för invandrare). Vi anordnar anpassad utbildning för elever med inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder dessutom yrkesutbildningar som ger göteborgaren praktisk kompetens inom arbetsområden där det finns kompetensbehov.

För personer som står långt från arbetsmarknaden tar vi fram skräddarsydda lösningar för att rusta dem till att bli anställningsbara på den öppna arbetsmarknaden. Vi hjälper unga att komma närmare arbetsmarknaden till exempel genom att erbjuda jobb under skollov.

Vi skapar insatser och utbildningar för de personer som står utanför arbetsmarknaden. Genom samverkan med olika aktörer säkrar vi kompetensförsörjningen samtidigt som vi arbetar för att förflytta människor på och utanför arbetsmarknaden.

Relaterat innehåll

Förskola och utbildning

Plugga på komvux

Genom att plugga på komvux kan du komplettera de kunskaper som du saknar från grundskolan eller gymnasiet. Du kanske vill lära dig svenska eller bli behörig till en utbildning på universitetet. Om du vill skaffa en yrkesutbildning för att få ditt första jobb eller byta yrkesbana har vi mycket att erbjuda. Vi har också utbildningar för dig med inlärningssvårigheter.

Förskola och utbildning

Karriärvägledning

En intressant utbildning, ett jobb du trivs med eller en bra relation. När det känns rätt blir allt lättare. När du träffar oss utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet. Om det krävs en utbildning har vi hundratals att välja mellan. Det går vi igenom när du kommer hit.

Omsorg och stöd

Stöd till unga - Nxtgengbg

På NxtGenGbg arbetar vi för att öka sysselsättningen bland göteborgare i åldrarna 18–30 år. Genom våra grundläggande, yrkesförberedande och coachande program rustar vi dig med värdefull kompetens och praktiska färdigheter som stärker din konkurrenskraft och öppnar dörrar till utbildning, praktik och jobb. Vi hjälper dig uppnå din fulla potential. Oavsett var din resa startar.

Omsorg och stöd

Göteborgsjobb

Göteborgsjobb är till för dig som har varit arbetslös länge, är ny i Sverige eller har en intellektuell, neuropsykiatrisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsättning. Det är en tidsbegränsad anställning inom Göteborgs Stad, där du får arbeta samtidigt som du kan få extra stöd för att utvecklas och hitta din väg framåt.

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Förvaltning

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}