Till sidans huvudinnehåll

Möt en yrkeslärare


Anna är yrkeslärare på Hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons gymnasium.
Bilden visar Anna när hon tar emot utmärkelsen Årets yrkeslärare.

Vad gör du på ditt jobb?

— Främst undervisar jag i yrkesämnen kopplade till Hotell- och turismprogrammet. Men jag jobbar också med APL-samordning och olika utvecklingsuppdrag i rollen som förstelärare.

Vad är det bästa med att jobba i Göteborgs Stad?

— Med en trygg och välfungerande huvudman i ryggen kan jag fokusera på mitt uppdrag. Alla stödfunktioner finns för såväl mig som medarbetare som för eleverna. Vi arbetar med kvalité.

När får du extra energi av ditt jobb?

— Att arbeta med ungdomar och få vara en del i deras utveckling och liv ger en enorm energi och livsglädje.

När är du stolt över ditt jobb?

— Jag är extra stolt när en elev lyckas med något de inte trodde de skulle klara. Blir också extra stolt över mitt jobb när vi arbetar med olika branschsamarbeten.

Vilken utbildning har du?

— Yrkeslärarexamen samt fristående kurser inom bland annat kommunikation, socialpsykologi och gruppsykologi.

Berätta om din karriär.

— Jag gick själv på Hotell- och restaurangprogrammet med inriktning hotell och turism på gymnasiet. Eter studenten fick jag jobb på min APL-plats i Köpenhamn som hotellreceptionist och efter några år där bar det vidare ut i Europa som reseledare. Innan jag bestämde mig för att gå yrkeslärarutbildningen arbetade jag på ett privat utbildningsföretag med olika arbetsmarknadsutbildningar och var också delaktig i att göra ansökningar för olika YH-utbildningar. Mitt val att bli yrkeslärare var inte självklart, men jag kände att jag behövde en examen för att kunna utvecklas vidare inom utbildningssektorn. Att det sedan skulle bli en yrkeslärarexamen och att jag därmed skulle bli behörig i att undervisa inom hotell och turism, ett område som jag älskar, var en stor bonus. I utbildningen ingick det VFU som jag hade på Burgårdens Gymnasium. Det var så roligt att jobba med ungdomarna och att på sätt och vis komma tillbaka till hotell- och turismbranschen att jag valde att sadla om och satsa helhjärtat på min nya yrkesroll. Efter examen 2015 öppnades det upp en möjlighet att börja arbeta på Burgården och jag har varit kvar inom Utbildningsförvaltningen sedan dess.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du?

— Där öppnas ständigt nya utvecklingsmöjligheter och Utbildningsförvaltningens storlek och bredd gör att där finns goda möjligheter att utvecklas inom flera olika områden utan att byta arbetsgivare. Det finns även utvecklingsmöjligheter i tjänsten, allt från mindre uppdrag som att arbeta med värdegrundsprojekt till längre uppdrag som exempelvis arbetslagsledare. Personligen vill jag fortsätt arbeta aktivt med olika utvecklingsprojekt och jag känner att jag får stöd i detta av mina chefer.


Kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}