Till sidans huvudinnehåll

Möt en stadsjurist

Linn Samuelsson är expert på att analysera och lösa juridiska problem och tolka lagar och avtal.
Kvinna står i entrén sitt arbete.
"Jag är med och bygger förtroende för Göteborgs Stad. De som bor här ska kunna lita på att våra processer går rätt till." Foto: Lo Birgersson

Vad jobbar du med?

Jag och de andra stadsjuristerna på stadsledningskontoret ger juridiskt stöd till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och vår egen förvaltning. Till oss är också alla stadens förvaltningar och bolag välkomna med sina juridiska frågor. Det kan handla om allt från att lösa en tvist till att införa ny teknik. Vad jag ställs inför varje dag på jobbet speglar verkligen samhällets utveckling. Det kräver ständig uppdatering på den senaste lagstiftningen och juridisk praxis. Därför jobbar vi systematiskt med omvärldsbevakning. Vi tittar på vilka frågor som kommer att bli tunga framåt och kompetensutvecklar oss efter det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kombinationen av spännande uppdrag och tryggheten i en erfaren grupp av kollegor. Jag har jobbat med affärsjuridik på advokatbyrå större delen av mitt tidigare arbetsliv. Här i Göteborgs Stad är fallen precis lika svåra, men bredden större. Tillsammans täcker vi in allt från civilrätt, kommunalrätt, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess till socialrätt och juridik kring skolfrågor, krisberedskap och civilt försvar. Sitter man ensam med stora utmaningar kan det vara tufft. Men vi har en superfin gemenskap. Det finns liksom inget vi inte kan lösa tillsammans. Det är helt enkelt en ultimat miljö att utmana sig själv i.

När får du extra energi av jobbet?

När jag kan hjälpa någon vidare i en svår fråga eller situation. Eller när jag för Göteborgs Stads räkning är med och yttrar mig över en SOU, alltså en statlig utredning inför ett nationellt lagförslag. Det är ju så samhällsnära något kan vara! Företag gör mycket viktigt, men helt ärligt känns det mer betydelsefullt att jobba för det offentliga. Jag är ju faktiskt med och bygger förtroende för Göteborgs Stad. De som bor här ska kunna lita på att våra processer går rätt till och att vi håller en hög professionell standard i allt vi gör. Det handlar om så många människors liv. Om så mycket pengar som ska användas på rätt sätt, för att göra nytta.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du?

Massor! Själva jobbet är utvecklande, genom bredden och genom att vi ofta är involverade i framtidsfrågorna. Man lär sig hela tiden något nytt. Jag upplever också att ens specialintressen tas tillvara. Jag har till exempel jobbat mycket inom IT, digitalisering och artificiell intelligens. Nu ingår jag i grupperingar som arbetar centralt med de frågorna. Med erfarenheten du får i det här jobbet har du många karriärmöjligheter. Som företagsjurist eller konsult inom den privata sektorn, eller inom Göteborgs Stad. Här kan du jobba som allt från förvaltningsjurist, inom till exempel socialtjänst eller stadsbyggnad, till planeringsledare eller HR-chef.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka jobb i Göteborgs Stad?

Bryr du dig om vad som händer i samhället? Och vill kunna påverka det? Då är det här drömjobbet! Dessutom är det lätt att få till balansen i livet. I mitt tidigare jobb vande jag mig vid att jobba på helger och semestrar. Med barn funkar det inte i längden. Här kan jag ha en normal arbetstid och ändå behålla samma utmanande nivå i uppdragen. Det finns inte många sådana jobb för jurister.


Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

I fokus

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss.

${loading}