Till sidans huvudinnehåll

Möt en kommunikatör

Yvonne Lind ger kommunikationsstöd till chefer och medarbetare på förvaltningen för funktionsstöd.
Kvinna går nerför en trappa
"Det bästa är känslan av att få vara en del av något som har stor betydelse i många människors liv." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du i ditt jobb?

Jag jobbar på en kommunikationsavdelning där vi har olika ansvarsområden, mitt är främst internkommunikation. Jag stöttar chefer och medarbetare i att kommunicera, till exempel när ett nytt IT-system ska införas eller om hur det går i årets löneöversyn. Det kan vara ganska komplext i en förvaltning med över 6000 medarbetare. En del i arbetet är också att planera och hålla utbildningar. Ofta är ämnet kommunikationsplanering eller klarspråk, alltså att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt så att alla förstår.

Vad är det bästa med att jobba i Göteborgs Stad?

Det är många olika saker. Till exempel tryggheten, med sådant som pensionsförsäkring och omfattande skydd om du blir sjuk. Men framförallt är det känslan av att få vara en del av något som har stor betydelse i många människors liv. Ända sedan jag pluggade har jag velat arbeta i offentlig förvaltning. Vi levererar sophämtning, barnomsorg och allt däremellan. Även jag, som jobbar mest med internkommunikation, är i demokratibranschen. När hela organisationen blir mer kommunikativ gör vi det enklare för boende, besökare och företag att välja rätt service, insats och kunna påverka.

Vad har du för utbildning?

Jag har sammanlagt läst 180 poäng på universitetet där medie- och kommunikationsvetenskap var mitt huvudämne.

Vilka egenskaper är viktiga i ditt jobb?

Du behöver vara nyfiken, envis och gilla förändring. Omvärlden ändras hela tiden och vi måste anpassa oss efter den. När jag började var det trycksaker. Nu är det film, sociala medier och AI. Det blir aldrig tråkigt – och det dyker alltid upp kniviga frågor som behöver lösas.

När får du extra energi av ditt jobb?

När jag får någon att upptäcka nyttan med god och genomtänkt kommunikation. Till exempel när vi genomfört en lyckad kommunikationsaktivitet eller när jag får positiv respons på en utbildning. Ofta blir alla 60 platser på mina klarspråksutbildningar fullbokade på två veckor. Då känns det som att många insett värdet.

Vad har du för utvecklingsmöjligheter?

I en så här stor organisation finns många karriärvägar. Under mina 16 år har jag hunnit jobba inom olika förvaltningar och med allt från demokratiuppdrag till att projektleda införandet av ett nytt intranät. Det finns också bra möjligheter till kompetensutveckling. Jag har bland annat kompetensutvecklat mig i att projektleda.

Eftersom jag i hög grad kan styra över hur jag lägger upp mitt arbete, och har möjlighet till flex och distansarbete, finns det plats för annat än jobb i livet. Det är ju också utvecklande.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor så kan du kontakta Göteborgs Stads kontaktcenter

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Relaterat

Förstoringsglas

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss!

Leende kvinna i skogen

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns runt tusen befattningar och över hundra olika yrken. Här läser du mer om våra yrkesområden.

${loading}