Till sidans huvudinnehåll

Möt en HR-strateg

Vista Soltani stöttar enhetschefer inom arbetsmiljö, arbetsrätt, rehabilitering och lön.
Kvinna med bärbar dator i famnen som ler
"Jag får energi av att skapa samförstånd i svåra samtal. När medarbetarna mår bra mår eleverna bra, det är målet." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du på ditt jobb?

Jag ger rådgivning och stöd till rektorer i grundskoleförvaltningen i en rad olika HR-processer. Det kan handla om arbetsmiljö, arbetsrätt, rehabilitering och lön. Jag sitter med som stöd i svåra samtal en chef kan ha med medarbetare. I mötet är det jag som håller reda på lagar och regler. Chefen har personalansvaret men jag stöttar och ger råd. Nästa dag kanske jag sitter och gör en arbetsrättslig utredning med många olika aspekter att ta hänsyn till. Ingen dag är den andra lik, det är aldrig tråkigt.

När får du extra energi av ditt jobb?

När jag kommer ut till skolorna och möter människor. Jag får energi av att lyckas skapa samförstånd i svåra samtal. Svåra samtal kan handla om till exempel misskötsel på jobbet och medarbetare som riskerar en disciplinär åtgärd. Då måste jag läsa av rummet, försöka nå fram och agera spindeln i nätet mellan rektor och medarbetare. Om jag får förtroendet i mötet att öka kan det ske förändring. I vår organisation är medarbetarna den viktigaste resursen. Mitt uppdrag är att skapa förutsättningar för rektorerna att skapa en god arbetsmiljö för medarbetarna och se till att de mår bra. När medarbetarna mår bra så mår eleverna bra, det är målet.

Vad är det bästa med att jobba i Göteborgs Stad?

Det finns en lärandekultur i Göteborgs Stad. Om man tar ansvar så finns det stora möjligheter att få gå utbildningar och utvecklas vidare. Jag anställdes 2019 och under min relativt korta tid i staden har jag verkligen fått utvecklas. För mig har det alltid varit viktigt med trygghet men jag vill samtidigt utvecklas. Det finns tydliga processer och arbetssätt på HR-området – det skapar ett tydligt ramverk som ger mig stor trygghet. Jag uppskattar tydliga ramar för då kan jag ta ut svängarna - det får jag i Göteborgs Stad. Även anställningstryggheten var avgörande när jag valde Göteborgs Stad - det höjer ju livskvalitén att ha balans mellan jobb och fritid.

Vilka egenskaper behövs i ditt jobb?

Man behöver vara nyfiken, kommunikativ och flexibel. Det är också viktigt att vara strukturerad eftersom det finns så mycket arbetsrättsliga lagar att hålla ordning på.
Vilken utbildning har du?
Jag har en kandidatexamen i personalvetenskap och en masterexamen i strategiskt personalarbete och arbetsmarknadsrelationer. Utbildningen innehöll bland annat psykologi, ekonomi, juridik och sociologi.

Berätta om din karriär.

Jag fick mitt första vikariat i Göteborgs stad i början av 2019 som rekryterare mot äldreomsorgen. Senare samma år fick jag en tillsvidareanställning, men då i rollen som rekryterare mot förskolan och grundskolan. I mars 2022 fick jag en bredare roll som HR-specialist där jag arbetar mot flera HR-processer. Det är den rollen jag har idag. Under min relativt korta tid i staden har jag verkligen fått utvecklas. En dag vill jag jobba mer strategiskt men just nu är jag väldigt nöjd. Jag är uppvuxen på Hisingen och stöttar nu bland andra rektorn på den skola jag själv gick på. Det är jättefint att komma tillbaka dit och tänka tillbaka på mitt tonåriga jag. Jag tror hon hade varit stolt över mig eftersom jag jobbar med det jag tycker är roligt.

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

I fokus

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss.

${loading}