Till sidans huvudinnehåll

Möt en grafisk formgivare

Mari Tveitan jobbar med allt från Göteborgs Stads grafiska manual till visuella koncept, webbutbildningar och illustrationsuppdrag.
Kvinna omgiven av illustrationer och andra trycksaker
"Här finns både anställningstrygghet och tryggheten i att få ihop familjeliv och jobb. Flexsystemet gör att jag kan anpassa arbetstiden och få rimliga dagar." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du i ditt jobb?

Jag formger, illustrerar och är redaktör för Göteborgs Stads grafiska manual. Där finns instruktioner för hur stadens medarbetare ska jobba med den grafiska profilen i olika typer av kommunikation. Tillsammans gör jag och mina kollegor också uppdrag för förvaltningar och bolag i hela Göteborgs Stad. Det kan vara alltifrån webbutbildningar om stadens miljö- och klimatarbete, till visuella uttryck för kulturhus och kampanjer för att minska våldet bland unga. Allt handlar om att göra samhället lite bättre.

Hur kom det sig att du började i Göteborgs Stad?

Det började med en praktikplats. Den ledde till ett vikariat och sedan till en fast tjänst. På min enhet är vi flera som börjat som praktikanter. Innan jag pluggade till grafisk formgivare på Yrgo jobbade jag inom tidningsbranschen. Där gick man från halvårsvikariat till halvårsvikariat. Det var en av anledningarna till att jag bytte bransch och sedan valde att söka mig till just Göteborgs Stad. Här finns både anställningstrygghet och tryggheten i att få ihop familjeliv och jobb. Flexsystemet gör att jag kan anpassa arbetstiden och få rimliga dagar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mina kollegor! Tillsammans är vi bra på att stötta och inspirera varandra. Varje onsdag har vi kreatörsmöte där vi delar vad som är på gång och ger varandra feedback. Vi omvärldsbevakar och lär varandra nytt, för att kunna göra så träffsäker och effektiv kommunikation som möjligt. Nu tittar vi till exempel mycket på AI (artificiell intelligens), VR (virtual reality), AR (augmented reality) och MR (mixed reality). Lika viktigt som arbetskamraterna är att jag får göra nytta. Här kan jag stå för innehållet i projekten jag jobbar med.

Vilka egenskaper är viktiga i ditt jobb?

Vi jobbar i en stor organisation med komplexa uppdrag. Då är det viktigt att snabbt kunna se samband och koka ned stora mängder information till en korrekt essens. Eftersom vi formar kommunikationen från analys och idé till färdig produkt, behöver vi också ha sinne för detaljerna – och se till att det som kommer ut är kvalitet helt enkelt.

När är du som mest stolt över ditt jobb?

När det jag gör används och håller över tid. Som Kulturnattas visuella koncept till exempel. Det tog jag fram och illustrerade. Det är jättekul att se det överallt på stan varje höst. Eftersom vi får in kommunikationsuppdrag från olika delar av staden strävar vi efter att bidra med samordning mellan kommunikationsinsatser. När vi lyckas med det känner jag mig också stolt.


Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor så kan du kontakta Göteborgs Stads kontaktcenter.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Relaterat

Förstoringsglas

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss!

Leende kvinna i skogen

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns runt tusen befattningar och över hundra olika yrken. Här läser du mer om våra yrkesområden.

${loading}